Publicitat
Terrassa

Nou pas de vianants a la carretera de Matadepera amb la plaça de la Sardana

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de construcció

El lloc on es construirà el nou pas de vianants / Nebridi Aróztegui

La carretera de Matadepera ampliarà el seu número de passos zebra. La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana la construcció d’un de nou, concretament a l’alçada de la plaça de la Sardana, que facilitarà el pas de vianants entre Can Tusell i el Pla del Bon Aire.

L’actuació, que té un pressupost 40.786,98 euros i un termini d’execució de dos mesos, inclou la instal·lació d’aquest nou pas de vianants amb semàfor, així com la col·locació de quatre espires de detecció en els carrils de circulació entre el semàfor existent a la cruïlla amb el carrer de Granollers. Es tracta d’un tram de doble sentit de circulació i dos carrils per sentit, amb terciana a ambdós costats i calçades laterals.

Durant les obres, es realitzaran desviaments puntuals dels carrils de circulació mitjançant senyalització provisional d’obres. Els dos carrils de circulació quedaran en un de sol en un dels dos sentits. Així mateix, també es produiran talls en els vials laterals.

El pas de vianants serà semaforitzat. Els vianants l’hauran de creuar activant el polsador que s’instal·larà en el semàfor

Des de la Diputació expliquen que l’actuació vol resoldre la problemàtica existent per les elevades intensitats de trànsit que hi ha a la carretera i a la mateixa configuració de la via, juntament amb la necessitat que hi ha de creuament per part dels vianants en aquest punt. Hi ha diversos equipaments a tocar, com el Casal Cívic del Pla del Bon Aire o l’institut-escola Pere Viver, i els veïns de la zona demanaven un pas de vianants segur en aquest punt.

Les obres inclouen l’adaptació de l’itinerari de vianants, eliminant un tram de barrera de protecció i la implementació d’un pas de vianants, amb la construcció dels guals per als vianants, per fer accessible l’itinerari. La via principal manté la fase principal de verd i els vianants hauran de creuar el pas de vianants activant el polsador que s’instal·larà en el semàfor.

Plànol de les actuacions

Els passos de vianants a les calçades laterals no disposaran de regulació amb semàfor, però s’inclou la instal·lació d’un semàfor ambre intermitent al pas de la calçada lateral de llevant. Així mateix, es renovarà el ferm malmès per les arrels, en un àmbit d’uns 15 metres de llargada i dos metres d’amplada, en una de les calçades laterals que es corresponen amb el carrer de Mataró.

Passos de vianants insegurs a Can Tusell

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nou pas de vianants a la carretera de Matadepera amb la plaça de la Sardana
To Top