Publicitat
Terrassa

El xef de Terrassa Artur Martínez manté l’estrella Michelin

El xef terrassenx Artur Martínez al restaurant Aürt de Barcelona

Amb el restaurant Aürt, que dirigeix a l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona

EL XEF EGARENC ARTUR MARTÍNEZ, A L’ESQUERRA, AL SEU ESPAI GASTRONÒMIC AÜRT, AL HILTON DIAGONAL MAR DE BARCELONA

[Berta Posas i Laura Massallé]

El xef terrassenc Artur Martínez ha revalidat aquest dimarts a la nit l’estrella Michelin del seu restaurant Aürt, un reconeixement que defineix com a “fantàstic” i que va rebre per primer cop l’any 2019.

L’establiment de restauració que Martínez dirigeix a l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona ha estat reconegut en la Guia Michelin 2023 d’Espanya i Portugal en la categoria de restaurants amb una estrella, distintiu que es va donar a conèixer en una gala a Toledo.

Per al xef de la ciutat, la revalidació de l’estrella té un gran significat, ja que “vol dir que hem fet un altre any de feina molt ben feta i que estem a l’altura dels millors”. L’Aürt va rebre la seva estrella ja fa tres anys, però continua sotmetent-se a l’escrutini dels inspectors de la guia culinària cada any per conservar el reconeixement.

Martínez i el seu equip creien segura la seva continuïtat a la guia perquè estan convençuts que fan “una feina molt bona dia rere dia”. El xef creu que, a l’Aürt “aprovem amb nota”, però afegeix que, quan es parla de la Guia Michelin, “mai se sap”.

Martínez va decidir tancar el 2017 el restaurant Capritx de Terrassa, que també havia tingut una estrella Michelin, per a prendre’s un temps. A inicis del 2019 a Barcelona va començar amb Aürt una nova aventura en la qual vol aprofundir en el seu propi relat gastronòmic, que es basa en l'”exotisme de proximitat”. Aquest terme culinari és la bandera del terrassenc, basada en “fer una reinterpretació d’allò local”. Per a l’equip de l’Aürt l’objectiu és “sorprendre els comensals amb allò que potser ja coneixen, però amb una perspectiva més moderna i fresca”, diu Artur Martínez.

La frescor, la lleugeresa i la creativitat són la base de la cuina del xef, en un discurs que “no canvia, però sí que es va fent més precís i més autèntic”, explica Martínez. A tots els seus trets característics se li suma una clara aposta pels productes locals, tendència de la qual Martínez es considera pioner: “ja fa anys que reivindico el patrimoni gastronòmic que ens envolta, defensant els petits productors i la sostenibilitat”.

L’Aürt ve condicionat per la transparència que existeix darrere de cada plat, preparat acuradament davant el client en un entorn exclusiu per a poques persones. La cuina està a la vista i existeix una interacció directa entre xef i comensal.

El restaurant de Martínez té també dos sols Repsol. A més, el 2021 va rebre la distinció de Millor Restaurant d’Hotel a Espanya dels World Culinary Awards. Ara per ara, el xef està “centrat a treballar per fer evolucionar l’Aürt” i no avança plans per tornar a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top