Publicitat
Terrassa

“Escoltarem les propostes, però no renunciarem a la ronda Nord”

Ignasi Giménez, alcalde de Terrassa i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, diu que la ronda Nord és fonamental per a Castellar del Vallès, i també per a Sabadell, Terrassa i el conjunt de la comarca

Ignasi Giménez , en una foto a la sortida de Castellar en direcció a Sabadell / Victor Castillo

[Albert Acín]

Si hi ha algú que necessita la ronda Nord, és Ignasi Giménez (1979), alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els castellarencs necessiten travessar la Gran Via de Sabadell per accedir a la C-58 i l’AP-7. Són 24.600 habitants que viuen sense accés a una autovia i sense tren.

Per què defensa la construcció de la ronda Nord? El primer problema dels castellarencs té a veure amb la mobilitat. Hem de travessar la Gran Via de Sabadell cada dia per fer els desplaçaments a fora. S’ha convertit en la nostra penitència, en el nostre viacrucis diari… L’absència d’un accés directe a l’autovia castiga la qualitat de vida dels veïns i suposa un ofec a l’activitat econòmica.

Què pensa de la proposta del Govern d’allargar la ronda Oest de Sabadell fins a Castellar, i desestimar la ronda Nord? Escoltarem totes les propostes, però, en tot cas, no renunciarem a la ronda Nord. No puc pensar només en clau castellarenca, hem de trobar una solució que beneficiï tota la comarca vallesana. La ronda Nord és fonamental per a Castellar del Vallès, i també per a Sabadell, Terrassa i el conjunt de la comarca.

El perllongament d’FGC fins a Castellar continua sent una prioritat? Es va deixar en un calaix. Està recollit dins del Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Els de la CUP deien: “No volem les molles, volem el pa sencer”. Doncs a Castellar som com de la CUP, volem el pa sencer. Ho volem tot.

Es va arribar a parlar de 320 milions d’euros. És una inversió absolutament desmesurada des d’un punt de vista econòmic. El principal obstacle ha estat el següent: la quantitat de població que hi ha al municipi no justifica una inversió superior als 300 milions d’euros. Ara bé, això no vol dir que deixem de reivindicar-ho. I també podem plantejar altres opcions.

Com quines? No seria raonable preveure un tramvia com el de Barcelona per connectar Castellar, Sabadell i Barberà?. Seria una infraestructura menys agressiva, no tan costosa i altament efectiva, i milloraria el servei que presta avui Vallesana.

El bus no fa bé el servei? Està condicionat al col·lapse que hi ha a la carretera. I el més important de tot: la injustícia històrica que representa que Castellar sigui zona 3 i Sabadell, zona 2.

Això en teoria se solucionarà el 2024, amb la posada en marxa del pagament per quilòmetres de la T-Mobilitat. Jo soc com Santo Tomàs d’Aquino, “ni no tocas la mesa, la mesa no existe”. Soc l’alcalde més antic de la comarca i quan era jove, ja se’n parlava, i no arriba mai…Fa quinze anys que ho deia el conseller Lluís Recoder! És una vergonya, ja n’hi ha prou.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top