Publicitat
Comarca

No hi ha lloc alternatiu per a l’escola La Mirada de Sant Cugat

L’Ajuntament demana la retirada de les mesures cautelars per continuar amb la construcció del centre

La construcció de l’escola La Mirada ha quedat aturada de forma provisional

El govern de Sant Cugat del Vallès ha recalcat que “no hi ha emplaçament alternatiu” al bosc de Volpelleres per poder construir l’escola La Mirada. L’alcaldessa, Mireia Ingla, va comparèixer per valorar la resolució judicial que ordena aturar momentàniament el trasplantament d’arbres previ a començar la construcció del centre, i va ser taxativa: “Cal retirar les mesures cautelars per continuar tot el procediment”. Ingla va recordar que l’espai on inicialment s’havia previst aixecar La Mirada va ser desestimat per Urbanisme i Protecció Civil, i va insistir que el bosc de Volpelleres és l’únic indret viable “per tirar endavant una escola de barri que no impliqui nombrosos desplaçaments en cotxe”.

El jutjat contenciós administratiu ha ordenat recentment l’aturada cautelar del trasplantament d’arbres arran d’un recurs de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC), argumentant que el trasllat de l’arbrat tindria una afectació mediambiental irreparable. Ingla va lamentar que l’entitat, “amb seu a Sabadell”, hagi utilitzat els tribunals “per boicotejar una escola que ja existeix”.

L’alcaldessa va reclamar a ADENC i a la justícia que reconsiderin les cautelars que bloquegen l’avenç de les obres de construcció. Va recalcar que l’escola La Mirada és en funcionament en barracons des del setembre del 2016 i va recordar que estava planificada en una parcel·la propera a les vies del tren, motiu pel qual Urbanisme i Protecció Civil van aturar el projecte. “Ara no existeix una alternativa”, va insistir, en defensa de la construcció a Volpelleres. “És indiscutible que l’escola ha de ser dins el barri”, ha afegit.

“Falses esperances”

Al mateix temps, Ingla i l’equip de govern van carregar contra JxCat, a qui van acusar de “mentir” i “donar falses esperances” a les famílies respecte a una hipotètica construcció a l’emplaçament anunciat anys enrere. En aquest sentit, va acusar-los d’afrontar la situació de La Mirada “només amb criteris electoralistes” i els han retret una actitud confrontant vers el govern “en lloc de remar tots alhora per un tema de ciutat que afecta diverses famílies”.

Ingla va mostrar “tot el suport” a la comunitat educativa de La Mirada i ha garantit que l’Ajuntament i el Departament d’Educació estudiaran si cal invertir a les instal·lacions prefabricades actuals. De fet, L’Ajuntament va convocar dimarts passat urgentment una reunió amb la direcció de l’escola, l’AFA, l’ADENC i SOS Bosc Volpelleres per valorar les conseqüències de la interlocutòria sobre el futur de la nova escola La Mirada.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top