Publicitat
Comarca

Matadepera renova l’enllumenat públic amb llums led

Els canvis es faran aquest mes per reduir el consum energètic

L’Ajuntament de Matadepera renovarà l’enllumenat d’alguns carrers del municipi. Aquest mesura que es durà a terme durant aquest mes de desembre amb l’objectiu de reduir el consum energètic.

En aquest sentit, les bombetes se substituiran per tecnologia led als carrers Camí de Can Duran, Passeig del Pla (entre el carrer del Cingle dels Cavalls i Coll d’Estenalles), la plaça de Sant Llorenç, el tram del pont del carrer Joan Camps i la plaça de l’Olivera, el carrer Jaume Faura i la carretera de Sabadell (entre la rotonda amb l’Avinguda Mas Sot i el carrer Ricard Marlet).

Subvenció

La renovació de part de l’enllumenat del municipi és possible gràcies a una subvenció de 25.000 euros (iva inclòs) de la Diputació de Barcelona, que forma part del Programa sectorial d’actuacions per a fer front a l’emergència climàtica.

La tecnologia led, a banda de reduir la contaminació lumínica com a conseqüència de la direccionalitat dels dispositius led, és menys contaminant, ja que no incorpora mercuri ni tungstè, i contribueix a l’estalvi energètic.

De fet, es tracta d’una mesura contra l’increment de les despeses en energia. L’Ajuntament de Matadepera, com altres, ha augmentat aquest any la seva partida en la tarifa elèctrica a causa de la pujada de preus. Un fet que ha condicionat també el pressupost del 2023.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top