Publicitat
Terrassa

L’escola pública difon 16 vídeos de les seves innovacions

Es reprèn el Laboratori de Transferència Educativa de la xarxa pública

“L’escola, l’educació, amb la pandèmia provocada per la Covid-19, ha perdut presencialitat, però no qualitat”, va assegurar ahir Abel Gálvez, del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa (CRP), durant la presentació de la nova edició del Laboratori de Transferència Educativa (LabTred) que enguany recupera el programa, però serà totalment virtual per la crisi sanitària.
L’acte va reunir a l’equip encarregat de moure l’activitat i que està liderat per Teresa Garcia, que és la presidenta de l’Associació de Mestres Alexandre Galí (AMAG), L’afirmació de Gálvez es va constatar a través de les intervencions del grup docent per explicar la feina que es fa a les aules dels centres públics i com aquesta s’ha adaptat, per força, a l’escenari virtual per la Covid-19.

El LabTred és una iniciativa consolidada que té el seu origen en la Mostra d’Ensenyament que la xarxa pública feia cada any per visibilitzar els seus projectes innovadors i s’acompanyava de sessions de reflexió i intercanvi. Amb el temps va derivar cap a aquest Laboratori de Transferència Educativa amb la mateixa filosofia però amb l’afegitó de més activitats i participants. La presidenta de l’AMAG, Teresa Pérez, va subratllar ahir que “l’any passat ho van suspendre, però aquest ho tirem endavant perquè defensem el valor d’aquests fluxos per donar a conèixer el centres de Terrassa i dels pobles veïns”.

Una allau d’iniciatives
La nova edició serà un nou testimoni del treball pedagògic, des del que es porta a terme a les escoles bresssol i llars d’infants fins als instituts de secundària, passant és clar pels centres d’infantil i primària i acabant a les escoles d’adults. Enguany, el LabTred ha rebut un total de 16 vídeos de centres educatius que es podran visionar durant el mes de maig al canal de l’Associació de Mestres Alexandre Galí i que s’anunciaran prèviament per Twitter.
El passeig virtual, van explicar, serà una descoberta de programes, iniciatives i accions innovadores que tenen a veure amb activitats manipulatives, matemàtiques creatives, televisió o cinema, joc lliure, jocs de taula, psicomotricitat, treball cooperatiu, converses, robòtica, coeducació, patis oberts… Un munt d’activitats que es desenvolupen en el dia a dia del curs en els centres de Terrassa i dels pobles de la rodalia com Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Rellinars i Ullastrell.
Aquests vídeos seran com un petit tast per entrar en contacte amb l’escola i el projecte. Tindran una durada d’entre 15 i 20 minuts. A cada sessió hi haurà a més la participació de la mestra i pedagoga, Gemma Heras, molt vinculada al Moviment de Renovació Pedagògica de Catalunya i membre actiu del grup coordinador del Congrés Educació Pública. I també hi haurà la possibilitat d’interactuar a través d’un xat.

Eixos temàtics
L’equip que s’encarrega de tot això vol generar una mica de sorpresa a tots els visitants (mestres, pares, mares, alumnat) i volen agrupar aquests vídeos dels centres per eixos temàtics. I ja han començat a fer la llista d’anotacions: escoles arrelades al barri, infants protagonistes, innovació, canvi i transformació, pobles educatius i pobles adjacents, i comunitat educativa, entre d’altres, que el laboratori d’idees donarà llum a partir del dilluns 3 de maig.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’escola pública difon 16 vídeos de les seves innovacions
To Top