Publicitat
Ahir i Avui

Un carrer estret que fa de pont entre dues grans vies

És molt possible que una gran part de la ciutadania, desconegui on se situa el carrer de Mart. És petit, amb entrada (o sortida) per la Rambla d’Ègara i sortida (o entrada) pel carrer d’Arquimedes.

Fotos: Arxiu Municipal i Nebridi Aróztegui

A la imatge antiga el podem veure una mica amagat, sobre el barret d’un dels dos ciutadans que passaven en el moment en el qual el fotògraf va fer el clic. A la fotografia actual, podem contemplar com apareix en finalitzar l’aparador d’una botiga de les grans d’aquest tros de la Rambla.

Com exposava l’admirat i malauradament ja difunt Joaquim Verdaguer en el seu blog, el carrer de Mart és un dels més estrets de la ciutat, amb 2,33 metres d’amplada, només superat pel carrer del Sol, que té un metre.

Una dada curiosa és que tots dos carrers pertanyen al mateix barri, Ca n’Aurell. Ben segur, molta gent no ha parat mai atenció a aquestes qüestions.

La instantània del passat, de l’any 1910, també ens porta a temps on hi havia nevades. Ara, ja no són tan habituals i els hiverns, per desgràcia dels que ens agrada aquesta època de l’any, cada vegada són menys hiverns.

Entre les dues fotografies hi ha evidents diferències, pel que fa als edificis. A 1910 n’hi havia uns i, ara, són molt diferents. Com sempre, i insistim sovint en això, el temps passa i els panorames de les poblacions van variant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top