Publicitat
Corona de flors funeral Àltima
Contingut patrocinat

Funerals més sostenibles amb plantes vives i de proximitat

Les flors són un dels elements més presents en l’últim comiat de l’ésser estimat, fruit d’una tradició mil·lenària. Les corones i els centres com a ofrena al difunt són les composicions avui dia més típiques als funerals, fetes a base de flor tallada. Una pràctica, però, que ara es reinventa i que posa al centre d’atenció la planta natural, viva i de proximitat, amb l’objectiu d’oferir una solució més sostenible i verda als enterraments.

Les noves ofrenes florals estan elaborades de forma artesanal i només amb plantes vives de cultius de proximitat

És així com neix Planta viva, un projecte que Àltima ja està oferint des de fa mesos a al seu tanatori de Terrassa. La funerària aposta per l’ús de plantes vives amb flor, en testos, que es col·loquen manualment sobre una estructura en forma de corona o centre, reduint així la flor tallada. Les plantes emprades són, a més, de cultiu de proximitat, procedents dels vivers de Catalunya.

La iniciativa ha tingut una rebuda molt positiva per part de les famílies usuàries de Terrassa, ja que les plantes ornamentals emprades durant el funeral, es lliuren posteriorment a les persones assistents, a mode de recordatori, en uns portatestos personalitzats.

“Planta viva ens permet crear corones amb flors vives i de proximitat, sense tallar, de manera que després els familiars i els amics del difunt poden endur-se-les. És una manera de fer que la memòria de l’ésser estimat perduri en el temps, ja que podran plantar-les on desitgin”, explica Montse Reymóndez, gerent d’Àltima a Terrassa. A més, és una opció respectuosa amb el medi ambient, que fomenta la producció sostenible i el consum responsable. D’una banda, permet reduir la petjada de carboni, ja que es prioritza la planta de cultius de proximitat. D’aquesta manera, es disminueix el volum de flor tallada importada i, per tant, de les emissions provocades pel transport de llarg recorregut. D’altra banda, Planta Viva també aconsegueix una reducció considerable de les minves de flor natural i, per tant, dels residus.

Actualment, els tipus de varietats que Àltima està emprant per a les composicions de Planta viva són el cristantem, la saintpaulia, la kalanchoe i la guzmània del Maresme, així com diverses aromàtiques.

La sostenibilitat, al cor d’Àltima

Amb Planta viva, Àltima Terrassa segueix avançant en el seu compromís per l’entorn. En aquest sentit, l’empresa funerària ofereix opcions ecològiques de fèretres, que actualment són ja l’única opció en el cas de les incineracions. Per al 100 % d’aquests serveis Àltima empra opcions respectuoses amb el medi ambient, totes de fusta de tala controlada, a base de vernissos a l’aigua i teixits naturals, sense elements metàl·lics ni vidres. Pel que fa a les urnes cineràries, Àltima també disposa a Terrassa d’opcions ecològiques diverses, de materials com la fusta natural, l’argila, la sorra o la sal, totes biodegradables.

La funerària és pionera en el foment d’alternatives de serveis responsables amb l’entorn i el 100 % dels fèretres que s’incineren ja són ecològics

En l’àmbit de la mobilitat sostenible, Àltima també ha estat pionera en l’aposta pel vehicle fúnebre elèctric. En aquest sentit, ha iniciat la renovació de tota la seva flota amb els nous models Lumen i Atys, que en els propers mesos arribaran al Tanatori Àltima Terrassa, que compta ja amb punts de recàrrega per a vehicles endollables. Una renovació que es completarà el 2024.

Tanatori Àltima Terrassa

Tanatori Àltima Terrassa

La companyia també ha estat capdavantera a Espanya amb l’impuls de nous productes i serveis per al destí ecològic de les cendres en cementiris, com els espais del Camí del bosc, els Arbres familiars, la Font del repòs o el Jardí de les roselles, entre altres. En alguns dels recintes que gestiona, com el comarcal de Roques Blanques, al Papiol, està col·laborant a més amb diversos projectes per a l’estudi i la preservació de la flora i la fauna autòctones, en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola o el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Funerals més sostenibles amb plantes vives i de proximitat
To Top