Publicitat
Cultura i Espectacles

“Don Juan Tenorio”, avui, a l’espai de radioteatre de l’emisora municipal

Les representacions de l’obra teatral "Don Juan Tenorio" , de José Zorrilla, per tocar el tema de la mort, s’han fet tradicionals, sobretot fora de Catalunya, pels volts de Tots Sants. A Terrassa, el darrer "Tenorio" representat el va fer el 2003 El Social Teatre, que fa tres anys va oferir-ne, a la Sala de Dalt, una lectura dramatitzada.

Aquest any no hi ha representació ni lectura, però el vers de "no es cierto ángel de amor, que en esta apartada orilla, más pura la luna brilla y se respira mejor ?" també es pot sentir avui a la nostra ciutat. A les tres de la tarda i a les dotze de la nit, la Ràdio Municipal de Terrassa, la 95.2 FM, emetrà una adaptació de "Don Juan Tenorio". L’ obra íntegra, de tres hores de duració.

El Quadre de Veus de Radioteatre ha recuperat, aquest any, un enregistrament de l’any 1984, en una adaptació de Rafael Peris (que també exerceix de narrador), sota la direcció de Joan Garrigó. Joan Rodon és la veu de Don Juan, i Maria Glòria Farrés la de Doña Inés.

Cal recordar que l’autor de "Don Juan Tenorio" va estar a Terrassa, i va visitar el Castell Cartoixa, el 9 de maig de 1868. D’aquesta visita en parla el seu biògraf, Narciso Alonso Cortés, en el llibre "Zorrilla, su vida y su obra" (1943).

D’altra banda, el professor terrassenc Bienvenido Morros va publicar, l’any 2014, una nova edició, anotada, de "Don Juan Tenorio".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top