Publicitat
Cultura i Espectacles

Minyons acomiaden l’any amb el deu carregat

El tres de deu amb folre i manilles és un castell emblemàtic pels Minyons de Terrassa. Perquè van ser els primers a intentar-lo, i a descarregar-lo, el 1998, i l’havien fet en quatre anys consecutius i gloriosos (del 2014 al 2017). Objectiu perseguit aquest any, però que no havien pogut portar a plaça, la Diada de la Colla era l’última oportunitat. Per això, diumenge, quan a la una de la tarda van començar a formar la immensa base, l’ expectació a la Plaça Vella, plena de gom a gom, era màxima. Les gralles van repicar i tot i que es veia que pujava amb dificultats d’encaix, l’enxaneta el va coronar. L’ èxit, però, no va ser complet. A mitja descarregada, quan sortien dosos, el castells es va trencar.

“Ha faltat una mica més de gent als assaigs, però això tampoc dona garanties de res”, va explicar ahir a aquest diari el cap de colla, Arnau Boada. “El castell va pujar una mica nerviós, de manera que quan ja estava avançat hi havia menys força i menys protecció de la que hauria calgut, i va acabar cedint.” Un tres de deu que “no acabava de tenir unes bones mides, i potser entre quarts i quints es va desfer. Tampoc es culpa de ningú en concret. Va ser el conjunt del castell que va caure”.

Bon inici i final difícil
I això que, en primera ronda, a les 12.25 hores, Minyons havien donat un dos de nou amb folre i manilles, el vuitè descarregat aquest any, absolutament perfecte, especialment en la formació de les manilles. La caiguda del tres de deu a la segona, que no va produir lesions, però sí contusions, va fer que descartessin l’altre castell que podien haver estrenat a la Diada. “No estàvem en l’estat òptim, ni des del punt de vista físic ni des del mental, per intentar el cinc de nou”, reconeix Boada.

El van canviar per un nou de vuit, descarregat amb total solvència després de desmuntar un peu. A la ronda de pilars van descarregar el pilar de vuit. Ja en portaven cinc aquest curs, però justament aquest “vam haver-lo de lluitar molt, perquè la sotragada va ser forta. Però el vam defensar bé, i es va veure tot el bagatge que portem amb aquest espadat. Com que ens el coneguem molt bé, i hi havia molta confiança. vam poder descarregar-lo”. D’altra banda, l’actuació va començar amb un pilar de dol en memòria de Pere Petit, que va ser un dels primers membres de Minyons, recentment traspassat, i un altre per la “llibertat dels presos polítics”. I v ser precedida per un parlament sobre el tema i la instalació d’una gran pancarta a l’edifici de la plaça que fa cantonada amb Gavatxons.

El cap de colla malva assenyala que aquesta ha estat una temporada difícil, “per temes extracastellers i també per una tendència una mica a la baixa de les colles. Hi ha hagut menys gent als assaigs i a les actuacions. Tot i això hem fet més pilars de vuit que mai, i més dos de nou amb folre i manilles que mai. Per contra, amb el tres de deu ens hem quedat a mig camí, i el tres de nou amb el pilar el vem intentar a la Mercè però no el vem carregar. Malgrat tot, estem contents”.w

Els castells

XLI DIADA DE LA COLLA

Minyons de Terrassa. Dos pilars de cinc, dos de nou amb folre i manilles, tres de deu amb folre i manilles (carregat), nou de vuit, pilar de vuit amb folre i manilles, set pilars de cinc (sis descarregats i un carregat)

Castellers de Sants. Cinc de vuit, quatre de nou amb folre, dos intents desmuntats de tres de nou amb folre, tres de vuit, quatre pilars de quatre

Castellers de Sant Cugat. Tres de vuit, dos de set, quatre de vuit i dos pilars de quatre.

ACTUACIÓ DE VIGÍLIA

Minyons de Terrassa. Dos de vuit amb folre, tres de nou amb folre, cinc de vuit, pilar de sis, vuit pilars de quatre (set descarregats i un carregat), pilar de cinc amb folre de la canalla

(Els Castellers de Caldes de Montbui van cancel·lar la seva participació)

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top