Publicitat
Cultura i Espectacles

Els Reis Carnestoltes se’n van anar tan cremats com cada any

La Quaresma ha començat. Els seus partidaris van tornar a ser més forts que els del Carnestoltes (aquest any, el Rei S.O.S.pitós i la Reina S.O.S.pechosa), ahir a la nit, a l’espectacle de l’Enterrament, l’ acte més propi, impressionant i original del carnaval de Terrassa, que com cada any va aplegar un públic nombrós al Parc de Vallparadís, a la zona de davant del Castell Cartoixa.

La darrera jornada del XLIII Carnestoltes de Terrassa va començar amb la sortida de la Rua Mortuòria, a les vuit del vespre, del Raval de Montserrat. El carruatge mortuori, custodiats pels Armats, i acompanyat també pels Esquelets i les seves torxes, la Pàjara, el Fantasma de la Mort, els Nans, les Ploraneres i altres personatges, va recórrer els carrers fins a entrar al Parc de Vallparadís pel costat de Casa Baumann. Allà es va desenvolupar l’espectacle que simbolitza la lluita entre els partidaris de continuar amb el carnaval (les donzelles, els Set Mals, els bastoners) i els Quaresmots, els Diables (que llegeixen els seus "versots", sempre molt crítics amb els polítics i tothom) i l’Esparver.

Un dels moments més esperats de l’espectacle és sempre la lectura del testament del Carnestoltes per part del Bisbot. Ahir, S.O.S.pitós i S.O.S.pechosa van mantenir la tradició de criticar sense miraments i dir-les sense engaltar en aquestes darreres voluntats, en què van enviar "a la foguera", cada un amb els seus motius, el cartell del Carnestoltes, la Confraria Mascarada, la festa de reis, els governants locals, els polítics d’extrema dreta, els "socisllestos de Tetassa", "els de "Tot per Tetassa", "les ments pensants de mobilitat del nostre ajuntafems".

Tots a la foguera
I també van desitjar foguera pels "del trifachito i els seus votants" i a "l’església catòlica, papes bisbes i capellans, sempre tan retrògrades". I als "putrefactes poders de l’estat espanyol que exerceixen la repressió i es pixen sobre els drets civils de manera continuada, sense cap dilació a la foguera sense compassió!" Els Reis del Carnestoltes van acabar el seu testament dient que "d’aquest món no podem marxar, sense justícia i llibertat clamar, absolució pels presos i exiliats polítics catalans!". Però, com cada any, van ser ells els que van cremar a la pira, abans que la sardinada popular posés el punt final al carnaval 2020.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top