Publicitat
Cultura i Espectacles

Campanya “Filma contra el virus des de casa” per les xarxes

Terrassa City Of Film ha posat en Terrassa City Of Film ha posat en marxa “una campanya mitjançant les xarxes socials Twitter i Instagram per animar la ciutadania, especialment la gent jove, a gravar els seus propis vídeos des de casa seva i poder explicar i compartir com es troben, com viuen l’actual situació d’excepcionalitat i on també es puguin llençar missatges que ajudin a la conscienciació i la prevenció davant el COVID19”, expliquen els organitzadors. Aquesta iniciativa, amb el títol de “Filma contra el virus des de casa”, compta amb la col·laboració de la Xarxa jove d’albergs de Catalunya, la Xanascat i vol subratllar la condició de Terrassa com a Ciutat Creativa de l’Unesco.

Segons han destacat els seus precursors, “l’objectiu és que la ciutadania disposi d’una finestra a l’exterior que permeti mostrar la seva creativitat i ajudi, al mateix temps, i mitjançant els continguts dels vídeos, a conscienciar la població sobre les accions de prevenció que cal tenir en compte en la lluita contra aquest virus.” Així mateix, “la intenció és oferir a la ciutadania alternatives creatives que ajudin a alleugerir, en la mesura del possible, l’actual situació de confinament.”

Condicions
Els premis s’atorgaran als quatre millors vídeos fets des de casa, i consistiran en un cap de setmana per a 4 persones amb pensió completa en un alberg a escollir de la Xarxa d’albergs de la Generalitat de Catalunya.

Les condicions per participar en aquesta iniciativa comencen per gravar un vídeo a casa, en format lliure, en qualsevol idioma, i amb una durada d’entre 0 i 7 minuts i etiquetar-lo amb els hashtags #TRSFilmACasa #UNESCOYoungAtHomeFilms #WashHandsCameraAction.

La campanya compta amb una imatge gràfica pròpia, i tal com subratllen els organitzadors, “incorpora també enllaços a eines d’utilitat com ara material pedagògic o programaris gratuïts d’edició de vídeo per tal de facilitar el treball dels i les participants.”

Aquest material pedagògic és divers i, en primer lloc, es pot trobar a l’espai web https://www.terrassacityoffilm.com/trs-fem-cinema-material-pedagogic.

Com a segona eina s’incorpora el manual bàsic “Fent Cinema” creat per iniciativa del Parc Audiovisual: https://www.terrassacityoffilm.com/xxx/wp-content/uploads/2019/12/Formaci%C3%B3-escoles-1.pdf.

La tercera eina que es posa a disposició dels interessats és el programari d’edició gratuït, Open Shot (de codi obert), i que es pot trobar a https://www.openshot.org/es.

També es pot utilitzar Da Vinci Resolve, una eina professional que es troba a https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve.

Taula local
La campanya “Filma contra el virus des de casa”, així com les diferents accions impulsades a Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema de la UNESCO estan liderades per la Taula Local de l’Audiovisual. Aquest organisme està “en permanent creixement”, amb la participació d’un gran nombre d’entitats, associacions, persones o centres de formació de la ciutat relacionats amb el món del cinema i la cultura.

Actualment formen part de la Taula Local de l’Audiovisual: L’Ajuntament de Terrassa, Realitzadors i realitzadores amateurs I professionals, l’Escola Joan XXIII, l’Institut Santa Eulàlia, l’ESCAC, l’Institut del Teatre, la UPC, l’Institut Terrassa, la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, la Terrassa Film Office, el Parc Audiovisual de Catalunya, el Centre de restauració i conservació de la Filmoteca de Catalunya i la Societat Coral Joventut Terrassenca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top