Publicitat
Cultura i Espectacles

El Patge Xiu-Xiu recull les primeres cartes dels nens en una rebuda diferent

La màgia i la il·lusió del Patge Xiu-Xiu van tornar-se a fer presents, dissabte, a Terrassa. Tal com marca la tradició, l’emissari reial va arribar un Sant Esteve més a la ciutat amb l’objectiu de ser l’enllaç entre els desitjos dels infants egarencs i Ses Majestats els Reis d’Orient.

Però la benvinguda al Xiu-Xiu d’enguany no va ser com la d’anys anteriors, donat que la pandèmia va obligar a centrar molt l’acte en la presència del patge al Raval de Montserrat. De fet, i per evitar aglomeracions, fins a última hora els organitzadors (el Centre Cultural El Social, en col·laboració amb l’Ajuntament) no van revelar quin seria el punt concret de l’arribada de l’esperat patge.

Finalment, Hassim Jezzabel (així és el nom de pila del Xiu-Xiu) va aparèixer a l’estació de Nacions Unides de Ferrocarrils de la Generalitat, al barri de Can Roca, pels volts de les sis de la tarda.

El va rebre l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb el president del Social, Ricard Figueras. Per tal de defugir les concentracions de persones, el Xiu-Xiu es va dirigir directament al Raval de Montserrat sense entretenir-se en el seu tradicional recorregut amb cotxe o carruatge pels carrers de la ciutat, en què en arribades anteriors, moltes famílies i nens aprofitaven ja per saludar-lo.

Caliu
Enguany, i a diferència de l’any passat, l’Àliga de Terrassa tampoc va poder oferir-li al Xiu-Xiu el seu ball de benvinguda. Però el patge sí que va sentir l’escalfor, l’alegria i els aplaudiments dels més petits de la casa i dels seus pares quan va sortir al balcó de l’Ajuntament. I així ho va manifestar. "Em complau que tot i les circumstàncies actuals, em rebeu com cada any amb aquest caliu tan característic", va dir a tots els presents al Raval, que estava força ple, tenint en compte que els assistents a l’acte mantenien la corresponent distància de seguretat entre persones imposada pel virus.

"Ja fa setanta nadals que vinc a Terrassa per recollir els vostres desitjos i il·lusions -va continuar-. He conegut moltíssimes generacions de terrassenques i terrassencs durant aquests setanta anys, i em fa molt feliç saber que cada una d’aquestes generacions té la seva espurna de valentia, de coratge i d’esperança, que ha fet que Terrassa sigui la ciutat que és avui en dia". Tot seguit, l’emissari va tenir unes paraules d’agraïment pel comportament que els nens i les nenes de Terrassa han tingut durant la pandèmia. "Com ja sabeu, enguany ha estat un any difícil per a tothom. Així, doncs, des de l’Ajuntament, vull aprofitar per felicitar tots els infants de Terrassa, els quals, amb un comportament esplèndid, s’han hagut de quedar a casa més temps de l’esperat, i el setembre han tingut una tornada a l’escola diferent de la que estaven acostumats".

El patge també va pensar en els professionals sanitaris que treballen als hospitals de Terrassa: "Sou uns veritables herois i heroïnes".

Seguici
Després del seu discurs, que el Xiu-Xiu va acabar apuntant que "els Reis d’Orient ja són a punt d’arribar", el patge va començar a recollir les cartes dels petits, acompanyat del seu seguici (dos patges amb teies i dos ajudants més).

A continuació es va formar una llarga cua de pares i d’infants disposats a entregar la missiva al màgic personatge. Una vintena de voluntaris del Social, sumats als de Creu Roja, l’organitzaven. Com que s’havia de mantenir la distància de seguretat, la cua, en un moment donat, va arribar pràcticament fins al carrer Major.

Avui, el Xiu-Xiu seguirà amb les seves visites per la ciutat. A les 10 del matí, passarà per l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Entre les 11 i les 13 hores, estarà al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), mentre que de 17 a 20 hores, el patge recollirà les cartes dels infants al pati de l’escola Les Arenes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top