Publicitat
Cultura i Espectacles

Anna Clariana il·lustra “Bosc endins”

L’artista exposa obra a la Cúpula dels Amics de les Arts

Publicitat

Viatjar “Bosc endins” amb Anna Clariana i amb “Els dons de les fades”, de Charles Baudelaire. És la nova proposta de la vocalia de literatura d’Amics d’Arts que presenta, des d’ahir, i fins al 4 de juny, a la sala cúpula de l’entitat del carrer Sant Pere. L’exposició aplega un conjunt d’il·lustracions de l’artista terrassenca i que, a la vegada, formen part d’una carpeta gràfica que s’exhibeix i que és pots adquirir sota demanda.

Clariana se sent molt satisfeta de participar en aquesta iniciativa creativa d’Amics, una entitat que li és molt familiar per la seva feina d’artista i mestratge, i també perquè està vinculada al grup de teatre. L’artista considera que “és un projecte molt interessant perquè uneix l’art visual amb la literatura i, per tant, hi ha una mirada més àmplia sobre l’obra plàstica que has plasmat i que, en principi, està concebuda per altres propòsits. En el meu cas, ara m’acompanya l’escriptor francés Charles Baudelaire”.

Un estímul
L’artista va dir que “Bosc endins” reuneix sis il·lustracions relacionades amb el tema del bosc, algunes de les quals van ser realitzades per llibres de literatura infantil i altres de manera específica. Són dibuixos de la natura, pràcticament, en solitud perquè a penes hi ha personatges. Per aquesta il·lustracions, s’ha triat ”Els dons de les fades”, un text de Baudelaire que fa referència a una gran assemblea de fades per procedir al repartiment de dons entre els nou nats, arribats a la vida les últimes vint-i-quatre hores.
Així mateix, va remarcar la gran labor que fan des del grup literari d’Amics. “La proposta de participar en Carpetes gràfiques és molt estimulant perquè té una edició impresa molt amanyagada, delicada, de gamma alta. En el meu cas, només puc dir que estic molt contenta perquè les il·lustracions han tingut un tractament de molta qualitat i hi ha hagut una implicació total en tot el procés”.

Promocionar i datar
L’exposició i carpeta d’Anna Clariana és la quarta que s’ha portat a terme. Samuel Garrofé, artista visual, de la vocalia de literatura d’Amics, parla d’aquest laboratori creatiu amb molt d’entusiasme. “És una proposta que està donant molt bon resultat perquè ens permet promocionar i datar l’obra dels artistes de Terrassa, en principi, tant consagrats com emergents i històrics a través d’un procés de reproducció del contingut, del traç. del seu color, de molt nivell perquè fem servir alta tecnologia però a la vegada amb una presentació molt cuidada i artesanal. Realment, les obres que s’editen queden com si fossin estampes, gravats. I és que hi posem tot l’esperit i l’ànima”.
El projecte de la Carpeta gràfica va començar amb “Robots” de l’artista Octavi Intente i poemes de Jordi Fernández, ànima de la vocalia de literatura dels Amics. El segon que va venir va ser el dedicat a Montmartre (París), del reconegut dibuixant de còmics, Oriol Hernández, amb text d’Alba Soprano (pseudònim) que és guionista de còmics.
La tercera és la del mateix Samuel Garrofé, encara que ell no va fer exposició. Els promotors ja han obert més carpetes per incloure al fotògraf Miquel Llonch i a l’artista Roc Alabern (1945-2003).

Publicitat
Anna Clariana il·lustra “Bosc endins”
To Top