Publicitat
Cultura i Espectacles

El Festival Elixir retorna al juny

El programa portarà a la rapera Miss Rasia

Publicitat

Compte enrere per una nova edició del Festival Elixir dedicat a la poesia, en majúscules, que permet una immersió en aquest gènere literari, sobretot a través de poetes i poetesses joves amb molt de talent perquè connecten amb el públic de la seva edat per les coses que diuen i com les diuen. El festival de 2021 retorna a escena el mes de juny, com sempre, i carregat de novetats per descobrir nous i noves autores i les diverses disciplines literàries i artístiques.

L’esdeveniment poètic se celebrarà del 15 al 20 del més citat en format per ser presentat a espais tancats per controlar l’aforament i garantir la distància. L’espectacle més destacat serà de nou “La Ràtzia”, que tindrà lloc el dissabte, a partir de les 20 hores, al Teatre Principal. Enguany, la festa de creació pròpia del festival té firma femenina: Laia Noguera, Sònia Moll, Juana Dolores, Raquel Santanera, Selena Gala, Ángela Fernández i Imane Raissali, coneguda artísticament com a Miss Rasia. Del cartell triat cal remarcar que totes han publicat, a excepció de la terrassenca Selena Gala que és l’autora que debuta apadrinada per l’Elixir. Selena estarà acompanyada de la música d’Alexandra Alexandrova Alexieva, mentre que Miss Raisa ho farà amb el grup Rows and Souls.

Subratllar que Imane-Miss Raisa és una rapera, establerta a Barcelona, de les que les seves cançons estan provocant una gran revolució dins del panorama musical pel missatge de les seves lletres. Imane, en entrevistes publicades, ha explicat que escriure ha estat per a ella una manera de desfogar-se i que ho fa en el llenguatge del rap perquè és amb el que més s’identifica. “El rap em representa al cent per cent perquè és un gènere real i molt fresc. No has de tenir molt bona veu per rapeja sinó bones paraules. El rap és pura poesia, actitud i revolució”. L’’Elixir s’ha reservat a la poetessa Miss Raisa per concloure l’espectacle de “La Ràtzia”, durant el qual també s’entregarà el Premi de Poesia per a joves Marta Pesarrodona que aquest 2021 celebra la segona edició. L’altre de les cites importants de és l’”Slam Poetry” que es marca Barcelona però que el mes de juny aterra a Terrassa per incorporar-se al festival. Aquesta vegada, els batejats com a Joglars del segle XXI reunirà a una selecció dels millors “slammers” de l’escena actual acompanyats del speaker i DJ. Recintaran Arajan Alvarez, Marta B. Pablowski, Margalida F Lida, Esteve Bosch, Isa García, Crisal Rodríguez, Eli Sanz, José Luís Cabeza i Dive Dobosso.

Vídeopoesia
Presentats els dos actes de més relleu, anem per les novetats. El festival estrena “Vídeopoesia”, que reunirà les obres dels finalistes dels últims anys del Maldito Festival de Videopoesia i a Marta Figueras, que va ser la guanyadora del I Premi de Poesia Marta Pesarrodona. Hi haurà també la projecció del documental “Hola tierra. El poeta que nos orbita”, del músic granadí Antonio Arias. Les dues sessions es projectaran al Cinema Catalunya, els dies 15 i 16, respectivament.
Un altre de les novetats és “Navegació poètica Euroregió”, que donarà veu a joves de diferents zones de l’Euroregió que estan fent un procés d’escriptura creativa a través de residències artístiques. La trobada tindrà lloc el dia 17, al migdia, a l’Ateneu Candela i després a la tarda, és podrà veure una mostra a la Coral dels Amics. Els participants en aquesta trobada transfronteres podran visitar el mural de l’artista visual Ammparito, de Madrid, que farà a Sant Pere Nord.

Altres novetats
El estival també ha pensat amb joves i petits. Enguany estrena taller de RAP (Rhytm and Poetry) amb Versembrant a l’Institut Jaume Cabré. Així mateix proposa taller de poesia, titolat “El fer i el dir”, amb Núria Martínez, a la biblioteca del districte D2 de Ca N’Anglada. També hi haurà espectacle familiar com “Essències” amb Pepino Pascual al Vapor Vasa de la Música. Pascual farà volar la imaginació a través del joc i de l’experimentació i amb molta música.
El programa es completa amb treballs d’interconnexió en l’àmbit més professional. Un d’aquests és una taula rodona al voltant del tema de nous espais per la poesia amb un seguit d’autors i autores, Hi participaran Maria Antònia Masanet (PoésArt), Pep Olona (Poetas Madrid) i David Trashumante (Vocífero València). I hi haurà dos altres en línia. Un d’ells proposa un recorregut per la poesia xinesa des dels seus orígens fins a l’edat d’or de la mà de la sinòloga Anne-Hélène Suárez. I l’altre és un apropament a un conjunt de veus i firmes poètiques estrangeres, com Emad Bashar, Jaff, Sarmand Saleem, Saad Shivan, Zëdan Xelef, moderat per Mairéad Smith

Publicitat
El Festival Elixir retorna al juny
To Top