Publicitat
Cultura i Espectacles

Els artistes egarencs es fan lloc a Spotify

La llista “Estiu egarenc” de Diari de Terrassa ajudarà a combatre la xafogor de l’estiu amb una gran varietat de temes d’artistes terrassencs

Spotify s’ha convertit en l’aplicació de música en “streaming” imprescindible per usuaris i artistes. Avui dia, qualsevol grup que vulgui triomfar dins del panorama musical ha de fer un ús continuat de Spotify i publicar els seus últims temes a la seva xarxa, tant si és un artista consolidat com un d’emergent, per tal d’atraure un nou públic exigent que no dubta en buscar-los de seguida a l’aplicació.

El nounat grup de rap Hereus del Beat no volia penjar les seves cançons a Spotify, però finalment la pressió dels seus amics més propers i del seu voltant els van empènyer a fer ús de la popular aplicació: “Sempre ens deien, ‘la cançó està a Youtube i no està a Spotify, per què?’ Finalment, en ser una plataforma amb tanta repercussió, vam decidir llançar-nos al buit”, ha comentat en Xavi Carnicé, membre d’Hereus del Beat. El grup té clara la gran influència de Spotify dins del món de la música, i saben que els pot ajudar a visibilitzar-se més de cara al futur: “Cada cop la gent utilitza més la plataforma i hi ha més varietat musical, fet que t’ajuda a aconseguir oients. Tot i que Youtube segueix sent la plataforma que més gent utilitza, Spotify cada vegada va guanyant més terreny, i ja s’ha imposat com l’aplicació musical de ‘streaming’ per excel·lència”.

El cantautor egarenc Litus també empra la famosa plataforma, tot i que els seus orígens van començar sense l’existència de l’aplicació. Després de la seva llarga trajectòria, el músic es veu condicionat a fer ús de Spotify per seguir viu dins l’ecosistema musical. La digitalització ha arribat a totes les esferes de la nostra realitat, també a la música, i Litus ho té més present que mai: “Ara mateix és gairebé més important que la teva música estigui a Spotify que a les botigues, és més important penjar el teu últim disc a l’aplicació que tenir-lo físicament amb un CD o un vinil”. L’artista veterà reconeix la gran importància d’estar actiu a la plataforma: “És una aplicació molt exitosa perquè proporciona accés a gairebé tots els artistes, així com abans això era un luxe” comenta, “Has de ser a Spotify, i penjar regularment la teva música perquè el teu perfil estigui ple de vida i hi hagi novetats, i que així la gent tingui ganes de tornar-hi i escoltar les teves cançons”.

Encara que a simple vista sembli ideal, Spotify té una doble cara que no beneficia tant als artistes, sinó més a la famosa empresa: l’aplicació es queda amb una gran part dels beneficis obtinguts a través de les reproduccions d’un tema musical i el nombre d’oients mensuals, així com les visites al perfil. Com més visites, més diners reben els artistes; però de totes maneres, s’emporten una mínima part dels beneficis, i la resta va destinada a la gegant Spotify. Mundialment és conegut el cas de Lady Gaga, l’artista de pop que va triomfar a la plataforma amb “Shallow”, una de les cançons més escoltades a l’aplicació, amb milions de visites. Tot i el gran èxit del single, Gaga només va guanyar 100.000 d’euros, quantitat petita en comparació amb els beneficis que es va endur Spotify.

“Estiu egarenc”
La calor sufocant de l’estiu ja brama, i ve de gust banyar-se a la platja, sentir el sol a la pell durant el dia i gaudir de la fresca de la nit. Durant estones de relax, d’ambient de festa major i passejades sota el sol i la lluna, què millor que vibrar al ritme dels “hits” de l’estiu creats a Terrassa? Artistes i gèneres variats de la ciutat per refrecar-se. On es poden trobar? A la “playlist” “Estiu egarenc”, de l’Spotify de Diari de Terrassa. Des de cantautors consolidats com Litus fins a artistes egarencs que s’han fet un lloc dins del panorama del trap, com Lildami, passant per grups emergents tan variats com el rap d’Hereus del Beat o les melodies de jazz i blues d’Atenea & The Mighty Mights.

Artistes consolidats i emergents
Terrassa és altament coneguda pels seus ritmes de jazz, per això Atenea & The Mighty Mights no podia faltar a la nostra llista, amb inspiració en l’època daurada del jazz i el soul amb “I live in you” o “Lottery Ticket”. A la “playlist” de Spotify “Estiu egarenc”, però, hi conviu una gran varietat de gèneres musicals. Per rememorar artistes de gran bagatge i recorregut, tant a la ciutat com al país, no poden faltar els clàssics de soul de Litus, com “Hablo tu idioma pero no lo entiendo” i “Pedalear” o les cançons humorístiques d’en Miquel Pujadó, amb el mític tema “Enriqueta”. Per explorar joves artistes egarencs que Lildami és una refèrencia actual amb els seus temes de crítica social “2080” o “Pau Gasol”. També s’ha de tenir en compte el grup Sense Sal amb els seus estiuencs “La sortida”i “Fins que surti el Sol”.

I com no, no es pot deixar de banda un dels joves terrassencs que més repercussió ha tingut en l’àmbit estatal i que va saltar a la fama arran del programa Operación Triunfo: Miki Núñez. La seva energia i “bon rotllo” es viu amb cançons com “Escriurem” o “Sin noticias de Gurb”, ideals per festejar durant aquestes nits. A “Estiu egarenc”, però, hi ha presència de personalitats emergents que els oients poden descobrir durant les seves vacances. “La Caleta” és el hit de l’estiu acabat de treure del forn del grup de rap Hereus del Beat juntament amb Galgo Lento, que esdevé la banda sonora dels llargs viatges en cotxe fins a arribar a la platja o un cop submergits en les clares aigües salades. El tema “130 metres”, també de Galgo Lento, es ficarà ben endins dels terrassencs al ritme d’una guitarra sota l’ombra d’un pi. Yudi Saint X, Mabel Flores i Gemma Humet són les personalitats femenines de l’estiu, amb el hit de música alternativa “Valentina”, de Yudi Saint X, el pop que domina les estones de descans amb “Crida’m” de Gemma Humet, i la potent “Mujer incendio” de Mabel Flores.

Per vibrar al ritme de la nit, res millor que Doctor Prats, Bounties i La Queency. El primer destaca per ser el grup de fusió musical altament conegut, amb temes ben estiuencs i plens de ganes de festejar com “Les nits no moren mai” o “No t’encantis”. Bounties promet acompanyar les estones nocturnes amb amics amb el seu “pop gamberro” i “Criminal”, i La Queency que provoca que els qui la ballen sobresurtin a la pista de ball amb “Posa’t rumantik”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top