Publicitat
Cultura i Espectacles

Mor Pere Casas, el reconegut compositor de Terrassa

L’egarenc va ser guardonat amb diversos premis de reconeixement internacional i va destacar com a autor i compositor de música contemporània

Pere Casas Torres

El terrassenc d’àmplia trajectòria que va ser reconegut internacionalment com a un dels grans compositors de música contemporània Pere Casas Torres (Terrassa, 1957) ha mort aquest dijous, 31 de març, a l’edat de 64 anys.

L’autor i compositor ha estat guardonat a diversos premis de reconeixement internacional, entre ells amb el Primer premi de composició de JJMM. de Barcelona, i va esdevenir finalista al Concurs de Radio France, (París). Casas va rebre encàrrecs de diverses entitats musicals, entre elles del Trio â cordes de París, la London Sinfonietta, de l’Spanish Brass Quintet o de l’Orchester Deutsche Oper de Berlín. Aixi, se’l va poder sentir tant a casa nostra com a França, Alemanya, Anglaterra, Bèlgica i Suïssa, entre molts altres països.

A més, formava part de l’Associació Catalana de Compositors des de l’any 1989 i va col·laborar estretament, entre d’altres, amb amb l’artista plàstica alemanya Janina Widra-Lamberty, en la realització de diverses instal·lacions a partir de la seva música, exposades i interpretades a Düsseldorf i Barcelona, diverses vegades.

Entre els anys 1999 i 2003, Casas va ser assessor musical a TV3 a l’enregistrament, per a televisió, d’òpera i concerts del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i de l’Auditori de Barcelona, entre d’altres. Va col·laborar, també, amb la BBC i Via Digital, i va ser assistent musical a l’estudi Anacrusi, col·laborant amb el Quartet Casals, Tòquio String Quartet, Josep Maria Colom… en enregistraments per als segells discogràfics Harmonia Mundio Naxos, entre d’altres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top