Publicitat
Cultura i Espectacles

Gemma Humet canta a l’amor

La cantant i pianista terrassenca estrena el disc “Rere tot aquest fum”

Gemma Humet en una imatge promocional

Com vols que et parli jo de l’amor?” Aquest és el títol d’una de les cançons del nou disc de Gemma Humet que es diu “Rere tot aquest fum” (Satélite K, 2022) i que aviat començarà a sonar als escenaris de Catalunya. El nou treball es presenta com un viatge que ens endinsa en els misteris de l’amor, qüestionant l’amor romàntic com a tal, revisitant les incoherències que aquest ens genera i, sobretot, veient que sense amor propi no hi ha maneres possibles d’estimar.

Gemma Humet explica que el nou disc és molt seu perquè firma la lletra de tots els temes. “Em sento orgullosa perquè, per primera vegada, puc dir que és cent per cent meu i que ha sortit del dia a dia. És un disc que fa una reflexió sobre l’amor de la parella, del tu i jo, però al final és extrapolable a totes les relacions que tenen un vincle afectiu molt fort”.

La cantant i pianista matisa que no vol donar cap lliçó sobre l’art d’estimar perquè reconeix que estimar és complex. “La narració del disc és fruit de coses viscudes i de les que et conten, d’altres observades i llegides sobre el fet d’estimar. Ha estat tot un procés interior en fer-me i respondre’m preguntes. A vegades demanes molt d’amor a una única persona, sense ser conscient, que li estàs generant una gran responsabilitat perquè poder no vol, no pot o no en sap més”.

Per a Humet, el nou disc, que arriba després del celebrat “Màtria” ( Premi Enderrock a la Crítica a millor disc de cançó d’autor del 2020), ha estat un treball complaent. “Lescriptura ha anat molt fluïda perquè en tenia necessitat. De fet, escriure és un exercici molt curatiu, terapèutic, que jo recomano a tothom. Estaria molt bé que la gent escrivís, fes un dietari com quan era adolescent, perquè serveix per ordenar el caos”.

En aquest treball ha comptat de nou amb la producció de Jordi Casadesús de manera que es manté l’univers sonor de “Màtria” però aquesta vegada fa un pas més enllà cap a la fusió de la música electrònica, els sintetitzadors analògics i la cançó d’autor, tenint com a punt d’unió entre aquests dos mons, la seva veu mediterrània inconfusible per la seva calidesa.

La gira

Van ser tres mesos de treball a l’estudi de manera molt intensa però amb el resultat esperat. L’artista en va fer una preestrena de “Rere tot aquest fum” el passat 1 d’abril a l’Atlàntida de Vic amb èxit i ja té prevista la segona actuació pel dia 7 de maig (dissabte) al festival Espurnes de Llagostera.

Són les primeres actuacions d’una gira que es vol que sigui àmplia i que arribi a Terrassa, la seva ciutat d’origen. L’acompanyaran en el camí Andreu Moreno, Lu Rois i Jordi Casadesús. La posada en escena compta amb la direcció artística de Guillem Albà (“Calma”, “Canto jo i la muntanya balla”, “Marabunta”, “Pluja”…) perquè la idea és que el concert salti la barrera del convencional i sigui tot un espectacle sense perdre l’aire de proximitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Gemma Humet canta a l’amor
To Top