Publicitat
Cultura i Espectacles

A ritme de jazz i de “West Side Story”

La reconeguda veu del jazz Laura Simó fa un concert del musical a la Cava

La cantant Laura Simó lidera el concert amb el pianista Francesc Capella

De vegades hi ha propostes inesperades que acaben reeixint amb molt d’èxit. La cantant Laura Simó i el pianista Francesc Capella van rebre el desembre passat una sol·licitud per fer un concert amb temes de “West Side Story “ amb motiu de l’estrena d’una nova versió en pel·lícula de Steven Spilberg als Cines Filmax Gran Via de Barcelona. Simó recorda que la idea li va agradar encara que no sabia si funcionaria, donat que era la primera projecció i, per tant, el públic esperava amb molta expectació la història de rivalitat i d’amor entre les dues bandes de carrer a Nova York.

La proposta va funcionar molt bé. Tant és així que Simó i Capella han incorporat el concert al seu repertori i demà divendres el presentaran a la Nova Jazz Cava de Terrassa. “Són aquelles causalitats que es donen amb un resultat fantàstic. La veritat és que no sabíem que passaria. Van pujar a la platea del cinema i vàrem interpretar set o vuit temes del musical i va ser espectacular. Així que hem decidit que formi part de les nostres vides musicals i està tenint molt bona acollida. El vam fer després a Molins de Rei i ja tenim vàries actuacions previstes a Catalunya i a l’Aragó”.

La cantant diu que la música de Leonard Bernstein i David Newman és una preciositat. Per aquest homenatge evocaran temes com “Something’ coming”, “Jet’s song”, “Maria” (forma part de la memòria col·lectiva), “Tonight”, “Cool”, “Some where”. Simó i Capella ho faran en format quartet i amb la companyia de Guillermo Prats, al contrabaix i baix elèctric) i David Simó, a la bateria.

Preparar aquest viatge sonor pels barris del Upper West Side novaiorquès de finals del 50 ha fet que la premiada veu del jazz recordes el seu lligam amb la pel·lícula. “Jo havia vist la primera versió en cinema del musical de Broadway que va fer el director Ernest Lehman i es va estrenar cap a l’any 1961. I ara que ens hem tornat a posar, m’ha agradat molt reviure sobretot la música i també la història dels protagonistes. M’he sentit com si tornes a la infància perquè en el seu dia en vaig gaudir força”.

Projectes

En paral·lel, Simó segueix amb l’espectacle poètic de l’obra de Joan Margarit amb Carles Margarit, músic i fill del poeta i arquitecte que va traspassar el febrer de l’any passat. Aquest recital dona continuitat al que ja feien poeta i el seu fill músic, que es intèrpret del saxo.

També està preparant un espectacle coral sobre poemes del cantautor Pere Tàpies musicats pel gran compositor i músic Joan Francesc Burrull. D’aquesta última proposta es va poder veure un documental el passat 15 de març en el marc del 41è Festival de Jazz de Terrassa. La història projectada, d’Àlex Gómez-Font i Pau Guixà, s’endinsava en la creació musical de Burrull pel poemari “On es desborda el sol” de Tàpies. Aquesta tasca consta com un dels últims projectes que va afrontar abans de morir el 28 d’agost de l’any passat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top