Publicitat
Cultura i Espectacles

Presentació del llibre “Camus vs Sartre”, d’Antoni Gelonch i amb Josep Rull

L’acte tindrà lloc aquest divendres a la llibreria Cinta

Portada del llibre dels dos grans intel·lectuals francesos

La llibreria Cinta (carrer de la Palla) acollirà avui, divendres, a les 19 hores, la presentació del llibre “Camus vs Sartre”, amb la participació del seu autor, Antoni Gelonch, i de l’exconseller Josep Rull. L’obra explica la confrontació dels dos grans intel·lectuals francesos sobre Europa, entre el final de la Segona Guerra Mundial i la dècada de 1960, respecte als totalitarismes (el comunista, en especial), la Resistència, la guerra d’Algèria, o l’ús de l’arma nuclear… Posicionaments que cada vegada els va separar més perquè la qüestió de fons sempre va ser si cal donar prioritat a la justícia o a la llibertat, si la fi justifica sempre els mitjans. Amb aquest llibre, Gelonch tanca la trilogia que va encetar amb “Luter” i “Napoleó”.

Rull, que acompanyarà a l’autor lleidatà, considera que l’assaig, com tots els de Gelonch, és tant excels com oportú. “Els posicionaments de Camus i Sartre ens porten cap als grans debats de la història d’Europa, dels que l’Estat espanyol i Catalunya sempre han quedat fora. Per exemple, quan els dos grans intel·lectuals parlen de la reconstrucció després de la Segona Guerra Mundial, aquí estem en plena dictadura i, per tant, no teníem marge de maniobra”.

El exconseller destaca també el punt de debat entorn de justícia i llibertat. “Els dos filòsofs en parlen i en el temps veurem que el seu pensament agafa distancia. Camus, que malauradament va traspassar jove, pensar que totes les idees són vàlides, mentre que Sartre dona suport a totes les revolucions del món perquè considera que la fi justifica els mitjans. I, a la fi, va guanyar Sartre, que es va convertir en el gran referent de l’intel·lectualitat francesa i europea”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Presentació del llibre “Camus vs Sartre”, d’Antoni Gelonch i amb Josep Rull
To Top