Publicitat
Cultura i Espectacles

145 obres per a la Nit del Misteri

L’acte de lliurament dels premis serà el 28 de juny al Teatre Principal

Lliurament de premis de l'edició anterior.

Tot a punt per estendre la catifa vermella el 28 de juny al Teatre Principal de Terrassa. Per la mateixa desfilaran els guanyadors dels premis literaris més destacats que convoca Òmnium Cultural que són el de Novel·la Ferran Canyameres, el de Narracions Curtes Ferran Canyameres i el de Teatre Àngels Poch. Tot s’aplega en la festa de La Nit del Misteri que es completarà amb jazz , amb una interpretació radiada del premi Ferran Canyameres de 2021 i parlaments.

El jurat ja té a punt el veredicte que serà revelat durant l’acte del dimarts vinent a partir de les 19.30 hores de la tarda. De nou, ha hagut d’enfrontar-se a un bon nombre d’originals encara que menys que l’any passat però amb el nivell d’enginy i qualitat suficient. A la convocatòria d’aquest any s’han rebut un total de 145 originals pels tres guardons més importants, que s’han distribuït de la següent manera: 26 pel premi de novel·la, 61 pel premi de narracions curtes i 58 pel premi de teatre.

El XXXI certamen de novel·la, que ha de ser d’intriga, és el més rellevant, el més antic del país en el seu gènere i amb la dotació més alta, de 5.500 euros, juntament amb la publicació del llibre gràcies al suport d’Editorial Pagès. 

La categoria de narracions curtes arriba a la XXXIV edició i està dotat amb 800 euros així com la publicació de l’obra per Òmnium Terrassa en una edició de tirada reduïda i no venal. Posteriorment, si l’autor l’edita pel seu compte, farà constar l’edició del premi i l’entitat. El premi de textos teatrals dedicat en homenatge a l’actriu terrassenca és el més jove de tots perquè compleix dos anys. Té una dotació de 1.600 euros i l’autoedició de 100 exemplars de l’obra. Quan es representi caldrà fer constar als cartells i als programes de mà el nom del premi adjudicat.

La convocatòria també inclou el Premi de Poesia Enric Gall, que surt fora del gènere de misteri, i té com a tema l’exaltació dels valors ciutadans. En aquesta edició s’han presentat 31 poemaris. Així mateix, es lliuraran els premis escolars Maria Rovira i el M. Montserrat Oller per alumnes de secundària, postobligatòria i segon cicle de primària.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
145 obres per a la Nit del Misteri
To Top