Publicitat
Cultura i Espectacles

La nova temporada de La FACT Cultural arrenca amb potència

La temporada de tardor a la Factoria Cultural arrenca al setembre amb un potent trident: l’estrena teatral de “Terra Baixa”, del programa de TV3 “El Llop”, l’espectacular concert del violinista Strad i el musical d’humor “Forever Young”. El primer espectacle és el monòleg infantil “El Monaguillo” amb Sergio Fernández

El violinista Strad en concert

Després d’una pausa estival, l’escena cultural a Terrassa reneix al setembre plena d’ofertes musicals i de dansa, teatrals, humorístiques i màgiques, adreçades per a un públic ben variat. La Factoria Cultural de Terrassa, un dels palaus culturals de la nostra ciutat, estrena setembre amb la temporada de tardor (setembre-gener), que arriba amb molta varietat i ganes de recomençar.

Una de les propostes estel·lars de l’entitat és l’obra teatral “Terra Baixa”, d’Àngel Guimerà, a partir dels actors i actrius amateurs que es van convertir en professionals al llarg dels vuit capítols del programa de TV3 “El Llop”. El programa d’entreteniment d’Àngel Llàcer va tenir gran èxit, i el mateix s’ha reflectit en la venda d’entrades per l’espectacle de la FACT: la primera funció, pel 24 de setembre a les 21 hores, es va exhaurir de seguida. L’entitat s’ha sorprès gratament i està satisfeta de la bona rebuda de l’obra. Per això ha obert una segona funció pel mateix dia a les 18 hores, per la qual encara queden entrades. En total, per l’espectacle “Terra Baixa” s’han venut 1230 entrades.

L’altre plat fort del setembre és “Strad, el violinista rebel” que assisteix per segon any consecutiu a la Factoria, arran de l’èxit del primer espectacle. És una trobada que juga amb la il·luminació, la música i la interpretació, totes unides per un personatge ben peculiar: Strad, el violinista que s’oblida que és un home i es converteix en ocell, guarnit amb un curiós vestit que simbolitza una au. Enguany, Strad presenta el seu segon CD, “Ícaro”, amb un muntatge molt especial: converteix l’escenari en un aeroport, per aconseguir que els espectadors se sentin passatgers d’un vol molt especial. L’espectacle es durà a terme el 23 de setembre a les 21 hores.

I el musical d’humor molt popular “Forever Young”, de la famosa companyia teatral Tricicle, completa el trident de setembre. Al musical, set actors joves s’interpreten a si mateixos, o al que seran d’aquí a quaranta anys, quan estiguin residint en un asil per a artistes retirats que no es resignen a ser simplement vells. L’obra es representarà el 25 de setembre a les 19 hores.

A banda del trident d’espectacles, una divertida obra enceta el mes de setembre, i promet un ventall de somriures per a tots els públics: arriba el monòleg familiar “El Monaguillo”, el 10 de setembre a les 18 hores. En aquest cas, l’obra pren el nom del personatge principal, Sergio Fernández, una cara molt coneguda popularment amb el nom “El Monaguillo”, i per sortir a programes televisius com “El Hormiguero” i “Me resbala”. L’obra ja té gairebé 500 entrades venudes.

Bona resposta a la primavera

La FACT valora molt positivament la temporada de la primavera passada (febrer-juliol 2022). Segons l’entitat, ha estat la temporada de recuperació de la normalitat després de la pandèmia, superant els 11.000 espectadors i amb un 65’5% d’ocupació de mitjana. De les 23 funcions programades, 5 funcions van superar el 90% de l’aforament, 7 per sobre del 70% i només 6 per sota del 50%.

Des de la FACT Cultural estan molt satisfets amb les xifres i mencionen que “Si bé és cert que estem acostumats a veure LaFACT Cultural plena de gom a gom, creiem que amb la temporada que es presenta, cada vegada serà més habitual veure la platea plena d’espectadors gaudint de propostes ben diverses”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top