Publicitat
Cultura i Espectacles

Blaumut porta “Olímpica i Primavera”, el seu nou disc

El concert tindrà lloc aquest diumenge a la Nova Jazz Cava

La formació Blaumut retorna a la Cava

Blaumut coneix bé Terrassa, on ha actuat diverses vegades i sempre amb èxit. La formació retorna aquest diumenge, a la Nova Jazz Cava, per presentar “Olímpica i Primavera” (U98 Music, 2022), el seu cinquè disc i amb el que ha tingut una gran acollida en tota la gira que està fent al territori català. En part, el títol del treball té raó de ser perquè va veure la llum el març de 2022, a l’inici de la primavera, després de mesos tancats a l’estudi i per separat perquè es va construir en plena pandèmia.

Xavi de la Iglesia, membre fundador del grup, explica que és un disc amb 10 temes que parlen sobre les coses del dia a dia. “Segueix el camí iniciat, però està marcat per l’evolució que hem fet tots nosaltres. Ja hem complert deu anys als escenaris (van néixer l’any 2011) i tots hem viscut i tenim més experiències. El que sí que preval és que totes les cançons, de les quals jo en sóc el compositor, parlen de les persones i de les seves emocions amb molta sinceritat”. Entre les preferides cita a “Innocent”, un tema que fa referència a l’ésser humà i com hauria d’evitar els conflictes.

Destaca que la música del nou treball discorre amb notes de pop i clàssica, una fusió peculiar que els ha donat identitat pròpia. I això es deu al conjunt de músics i instruments on la protagonista és la corda: Oriol Aymat (violoncel), Vassil Lambrinov (violí), Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric) i, Toni Pagès (percussió, bateria, veu) i el mateix Xavi (veu, guitarres, piano). Tots hi són des de l’inici, a excepció de Toni Pagès que es va incorporar fa un parell d’anys en substitució de Manel Pedrós (bateria i veus).

En Xavi, que porta la veu cantant, elogia el grup. “ Jo sóc una mica el que dona les directrius, però ens entenem molt bé perquè compartint projecte i a més som amics. Venim de mons diferents. Hi ha barreja, caos… però, a la fi, tot acaba per tenir un ordre. El que compta és que tots els músics tenim molta complicitat, estem molt a gust i aquest és el secret que Blaumut hagi celebrat ja el seu desè aniversari.”

El mar, una manera de viure

El també compositor de la formació explica que la seva escriptura va molt unida al mar perquè resideix en un lloc de costa, Arenys de Mar. “Blaumut veu molt de l’aigua salada perquè està al costat del mar genera una manera de viure. El mar proporciona un ambient, una olor, una humitat… Et provoca unes sensacions diferents que si resideixes a una ciutat interior com Madrid. A mi em faltaria l’aire. El mar és un punt d’escapament. T’obre una mirada llarga sense límit”.

El Xavi sempre ha viscut a llocs de mar perquè el primer va ser Barcelona. Allí es va despertar la seva passió per la música tot i que va estudiar la carrera de Dret per si de cas. “Vaig pensar que era bo tenir més alternatives perquè viure de la música em semblava un somni”. Va compaginar les dues feines fins que un dia va decidir provar sort de professionalitzar-se amb la seva vocació innata. “Em vaig llençar i soc feliç perquè puc dedicar-me al que més m’agrada”. I afegeix que haver estudiat Dret i exercir com advocat també és molt útil. “Me’n cuido dels temes legals del grup i així no cal contractar a ningú”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top