Publicitat
Esports

Apunta´t al pàdel

El pàdel pot ser l´excusa per trobar-se amb amics, familiars o companys de feina per gaudir d´un moment    de diversió. És un esport fàcil d´aprendre i molt social. Va arribar a Catalunya a mitjan anys vuitanta i el seu creixement ha estat espectacular. A Catalunya, i segons dades de 2014, hi ha 174 clubs i un total de 12.004 federats, dels quals 7.417 són homes i 4.587, dones.
Unes xifres que augmenten any rera any perquè es juga a l´aire lliure, les normes fonamentals són fàcils d´aprendre, facilita les relacions socials (es juga per parelles), hi ha rotació de jugadors i rivals, els partits poden ser mixtes i la seva pràctica i la compra de material (pales i sabates d´esport, principalment) són assequibles per a totes les butxaques.

Assequible per a tothom
Els que s´inicien en aquesta disciplina de seguida volen continuar perquè és un esport gratificant, divertit i pensat per a gent de totes les edats perquè no cal estar en un excel·lent estat de forma.
El fet de jugar en una pista molt més petita que la de tennis (l´esport en què s´inspira) fa que els desplaçaments no siguin excessius. Els punts es guanyen amb l´agilitat, la intensitat i la rapidesa que exigeix el ritme del partit. També hi influeixen l´experiència, la col·locació en pista i la psicologia per endevinar la jugada dels contrincants.
A Terrassa en particular i en el Vallès en general hi ha un bon nombre de clubs socials i esportius que han convertit el pàdel en una de les seccions que creixen contínuament. Per donar resposta a la demanda i els associats organitzen tornejos i campionats. Un dels que tenen una millor acceptació és el d´interclubs.
Ara a l´estiu moltes entitats han aprofitat per organitzar cursos (infantils i per a adults) per tal d´ensenyar la normativa, la tècnica i les tàctiques del joc a les hores en què el sol va de baixa. Com a qualsevol altre esport s´ha d´anar amb compte quan es practica a les hores de sol.
Alguns dels símptomes habituals per l´excés de calor són les rampes (provocades per la pèrdua de minerals i la deshidratació causada per l´excés de suor); tenir una síncope (pell freda i humida o calenta i seca, vòmits, vertigen…), o un cop de calor (augment de la temperatura corporal, pols i respiració ràpida, confusió…).
Per evitar aquest quadre heu de jugar a primera o última hora del dia, amb una indumentària clara, gens ajustada, amb gorra al cap (i mullant-se el cap sovint) i beure constantment aigua o begudes isotòniques (la set és el primer símptoma que anuncia la deshidratació).

Escalfar abans de jugar
En aquest punt, la prevenció és fonamental com també ho és a l´hora d´escalfar la musculatura per evitar lesions indesitjades com els trencaments fibril·lars, les sobrecàrregues, les contractures o les tendinitis.
Una de les més habituals és l´epicondilitis, coneguda com el colze del tennista. No obstant això, l´aprenentatge correcte de com portar a terme els cops, els desplaçaments i la coordinació del cos minimitza els problemes físics, com també una correcta alimentació prèvia al partit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top