Publicitat
Esports

Amb els grans d’Europa

El CN Terrassa va escriure ahir a Oradea (Romania) una de les pàgines més significades de la seva història. El primer equip masculí de waterpolo va ser l’encarregat de fer-ho en classificar-se, per primera vegada, per a la fase de grups de la Champions League. Això vol dir que competirà amb els setze millors equips del continent, consolidant l’aposta europea que va fer el club fa uns anys i que es veu culminada amb un èxit sense precedents. Aquesta classificació, a més, premia una generació extraordinària de jugadors que han situat al club egarenc entre els millors del waterpolo espanyol i que ara fan un pas més en l’àmbit europeu.

L’equip de Dídac Cobacho va viatjar a Oradea amb una renda de tres gols obtinguda al partit d’anada jugat el dissabte a l’Àrea Olímpica. Una renda substancial però que no era definitiva en una piscina que seria una olla a pressió i amb un rival amb un elevat nivell de joc. Però el partit del CN Terrassa va ser exemplar en tot moment. Concentrat, sòlid en totes les facetes del joc i madur quant a consistència emocional, els egarencs van gestionar l’escenari amb una gran personalitat. Només van viure un moment de pànic en el tercer quart, quan l’Oradea es va posar amb un perillós 5 a 4. Però la forma en què van superar aquesta petita crisi confirma el creixement d’aquest formidable grup de jugadors.

El CN Terrassa ja va saltar a la piscina del Digi Oradea amb unes pautes de comportament molt definides. La seva estructura defensiva el va sostenir des de l’arrencada, amb un Iñaki Aguilar superb sota pals que va arrodonir la seva exhibició amb una aturada monumental en un u contra u amb Inaba. Un gol de Bernat Sanahuja al cap de dos minuts en la primera acció de superioritat va situar el 0 a 1 amb el que va finalitzar el primer quart.

Els egarencs van mantenir la bona direcció del partit i Alberto Barroso va anotar el 0 a 2 en començar el segon període. Però el Digi Oradea no es va conformar amb un paper secundari i dos grans llençaments de Dragomirescu van situar el 2 a 2. El CN Terrassa va arribar al descans per davant al marcador després que Agustí Pericas marqués el 2 a 3 en culminar des de la posició de boia un bon moviment ofensiu.

Superant els pitjors moments
El 2 a 4 de Víctor Gutiérrez a l’inici del tercer quart semblava definir el partit en una direcció. Però va ser llavors quan l’Oradea va posar contra les cordes el CN Terrassa. Va signar un parcial de 3 a 0 i va acabar el tercer quart amb un inquietant 5 a 4. Era el moment més delicat pels terrassencs, ja immersos en un partit molt físic i amb les emocions a flor de pell. Però aquí va aparèixer la qualitat dels seus jugadors, que van esborrar els dubtes amb els dos darrers gols a càrrec d’Alberto Barroso i Oriol Rodríguez que van donar pas als moments d’alegria i emocions entre els jugadors d’un CN Terrassa que ja s’ha guanyat un lloc entre els millors equips del continent.

La fitxa

CSM DIGI ORADEA. Pijetlovic, Vlad Georgescu, Inaba (1), Popoviciu (1), Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Remes (1), Ilisie, Dragomirescu (2), Szabo, Kovats, Georgescu, Czenk i Gavris.

CN TERRASSA. I. Aguilar, Sanahuja (1), Mora, Alarcón, O. Aguilar, Sánchez, Pericas (1), Barroso (2), Gutiérrez (1) Rodríguez (1), Chico, i Segura.

Àrbitres. Lazar Andjelic (Sèrbia) i Gabor Vogel (Hongria)

Parcials. 0-1, 2-2, 3-1, 0-2.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top