Publicitat
Esports

Les cistelles més solidàries

Quan acaba un partit de qualsevol esport i resultat és el menys important de tot allò que ha passat durant el mateix, normalment és sinònim de bones notícies. Diumenge, a Can Jofresa, més de mig miler de persones es van reunir per donar suport a la Ivet. L’excusa, un partit de bàsquet amb molt nivell amb els veterans del FC Barcelona i del Joventut de Badalona. Noms mítics del bàsquet català, espanyol i internacional com el "Matraco" Margall, Roger Esteller o Mario Kasun es van donar cita a Terrassa. I tot, per una causa benèfica.

La Ivet té 4 anys. Fa un parell, els metges li van diagnosticar una malaltia ultra rara, la MSD (Dèficit Múltiple de Sulfactasa). Des de llavors, els pares de la Ivet, el Fortunat i l’Elisabet, no s’han aturat en la seva lluita contra una malaltia que té una esperança de vida de només 10 anys. De fet, la Ivet és l’única persona a Espanya que pateix aquesta malaltia. Una malaltia, que només registra 70 casos a tot el món. És per això, que els familiars de la Ivet porten des de 2017 buscant totes les solucions possibles, tots els recursos necessaris per tirar endavant les investigacions mèdiques.

"No podem parar. Ens pressiona molt el temps i fem tot el que podem. Hem de seguir. La participació ha estat excel·lent. Ho ha fet tothom amb molt d’amor. Estem molt contents perquè això ajuda al fet que la malaltia cada dia es conegui més. És el que necessitem", explica l’Elisabet, mare de la petita, molt orgullosa.

I en aquest context, Terrassa ha aportat el seu gra de sorra. Xavi Ruiz, egarenc, ex jugador del primer equip del Barça i d’alguns equips de la ciutat, i ara membre dels veterans del Barça, ha estat la peça angular per tirar endavant un partit solidari, un partit benèfic destinant a donar suport a la família de la Ivet.

Per una bona causa
Ulls plorosos, la gent entregada i la sensació d’haver complert tots els objectius. Abans, abraçades de complicitat, petons eterns i molta llegenda donant suport a una bona causa. La Ivet va ser diumenge la millor excusa per donar suport, però també, en gran part per recuperar velles amistats, per tornar a gaudir una bona estona d’aquells amics del passat, i per fer gaudir a tots aquells que van omplir de gom a gom les grades del pavelló de Can Jofresa.

Un dels que no es va perdre la cita va ser Josep Maria Margall. Medallista als Jocs Olímpics de Los Àngeles i campió de Lliga amb el Joventut de Badalona la temporada 77-78, el "Matraco" Margall no va dubtar ni un moment en donar suport a la Ivet. "Quan em van trucar i em van dir que s’organitzava un partit solidari no ho vaig dubtar gens. Estem per aquestes coses, tot i que jugant ja no som el que érem, però si podem ajudar amb el que sigui, encantats", explicava el mític jugador de la Penya.

A l’altra banda, de blaugrana, un altre campió de Lliga, en aquest cas en les temporades 95-96 i 96-97 i amb el Barça que, llavors, lideraven Arturas Karnisovas i Darryl Middleton. Manel Bosch, que també va ser internacional amb la selecció espanyola, ho tenia molt clar. "Ens fa molta il·lusió participar en aquesta mena d’actes, per aquestes malalties tan rares que necessiten molt suport. El Xavi Ruiz va ser l’impulsor i vens aquí, t’ho passes bé i a més ajudes", assegura.

I en aquest últim nom rau la clau de tot. Xavi Ruiz ha estat l’encarregat de pensar, organitzar i dur a terme aquest partit. Amb l’ajuda de molts col·laboradors, de moltes persones externes, i d’un públic entregat. "La família de la Ivet fa dos anys que lluita i organitza molts actes. Vaig pensar que podia ajudar i que havíem d’organitzar alguna cosa relacionada amb el món del bàsquet per aconseguir l’objectiu final", explicava un Xavi Ruiz content i emocionat. "És un orgull veure Can Jofresa així. Com a terrassenc és un enorme orgull el que hem fet".

El partit, molt entretingut, va acabar amb victòria blaugrana, en gran part per la superioritat de Mario Kasun. El pivot croat va anotar 30 punts i va deixar algunes acciones de mèrit. Tot i això, dos noms per sobre de la resta. El primer, ja mencionat, el de Xavi Ruiz, que va fer les delícies de la grada cada vegada que entrava a la pista. El segon, el de Margall. El genial tirador badaloní va ser el que millor va entendre l’espectacle i es va dedicar a fer gaudir a companys, rivals i aficionats. Tots reunits a Can Jofresa per una gran causa, tots amb la Ivet.

La fitxa 

FC Barcelona, 86

Ordín (8), Cruz (9), Bosch (2), Kasun (30) i Galilea, cinc inicial, Comas (6), Esteller (11), De los Santos (4), Bonet (2), Martínez (8) i Ruiz (4).

Joventut Badalona, 65

Corrales (2), Ribas (2), Corminas (8), Pérez (11) i Llorens (17), cinc inicial, Araque (10), Margall (13) i Acero.

Àrbitres. Sánchez i Salvador.

Parcials. 21-9, 46-29, descans, 61-49, 86-65.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top