Publicitat
Esports

Leipzig, la nova casa d’Olmo

El Leipzig alemany ha estat finalment el club que s’ha fet amb els serveis del davanter terrassenc Dani Olmo, una de les peces més preuades del mercat d’hivern en l’àmbit europeu. El club promogut per l’empresa Red Bull va tancar ahir els termes del seu traspàs amb el Dinamo de Zagreb, per una quantitat econòmica que pot oscil·lar entre els 35 i els 60 milions d’euros en funció dels diferents variables que s’hi han introduït en el contracte. Aquest serà el traspàs més important de la història del Dinamo de Zagreb. Olmo es va acomiadar al matí dels seus companys de vestidor en el campió croat abans de liquidar el seu contracte amb el Dinamo i viatjar, segurament avui, amb destinació a Leipzig per passar la revisió mèdica pertinent i ser presentat com a nou jugador del conjunt alemany.

D’aquesta forma s’acaba una operació complexa i que ha tingut Dani Olmo a l’aparador durant molts mesos. A l’estiu ja es va tractar el seu traspàs a algun gran del futbol europeu, però finalment les exigències econòmiques del Dinamo i el seu objectiu de fer un bon paper a la Champions League van ser els arguments que van impedir la concreció de qualsevol operació. L’Atlético de Madrid va ser el club que va estar més a prop de fer efectiu el fitxatge, ja que existia un acord total amb el futbolista.

L’eliminació del Dinamo de Zagreb de la Champions League a la fase de grups va precipitar els moviments. Fora d’Europa, Dani Olmo va prioritzar la sortida del campió croat, que tampoc podia frenar aquest intent sinó volia còrrer el risc de perdre una bona posició de mercat, ja que el contracte entre ambdues parts finalitzava el juny de 2021.

Un projecte de primer nivell
Durant aquest temps, el futur de Dani Olmo s’ha relacionat amb molts clubs de primera línia del futbol europeu. El Barça semblava el més ben posicionat fa unes setmanes, però els moviments van quedar frenats posteriorment. Als darrers dies, el Milà semblava haver agafat un cert avantatge, però l’aparició del Leipzig ho va canviar tot. Dani Olmo volia un projecte ambiciós i al seu nou club el trobarà. Li reserven una plaça important en una plantilla en la qual destaca la figura del golejador Timo Werner. I en el club entenen que la seva arribada reforça les seves aspiracions de lluitar pel títol de la Bundesliga, el primer gran objectiu que figura a la seva agenda.

A més, amb el Leipzig té la possibilitat de seguir jugant la Champions League, ja que l’equip alemany s’ha classificat per als vuitens de final, on tindrà com a rival el Tottenham de José Mourinho. Cal no oblidar que Dani Olmo vol reforçar les seves possibilitats d’anar a l’Eurocopa amb la selecció espanyola, una opció que a Leipzig semblaria sortir reforçada si el seu rendiment és positiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top