Publicitat
Esports

Països Baixos, proper rival 

Amb un sol punt al seu caseller, la selecció espanyola masculina de hockey afronta avui i demà els seus dos següents partits de la segona edició de l’FIH Pro League, la competició que li servirà enguany de preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Els Països Baixos seran el seu segon rival, contra qui s’enfrontaran avui a les onze del matí i demà dissabte a la una del migdia. Els homes que prepara Fred Soyez ocupen actualment la sisena posició de la taula classificatòria empatats a un sol punt amb Austràlia i els Països Baixos, que serà el seu proper rival. Per sobre hi ha, amb cinc punts, Alemanya (primer rival dels espanyols el passat cap de setmana), l’Índia i Bèlgica. Argentina, Nova Zelanda i la Gran Bretanya no han entrat encara en competició.

Enfrontar-se dues vegades als Països Baixos, la tercera potència mundial, serà tot un repte per a un equip espanyol que ocupa la novena posició del rànquing. Tretze dels vint-i-un internacionals convocats són terrassencs. El Club Egara, l’Atlètic i l’RC Polo aporten quatre jugadors cadascun a la selecció. Es tracta de Quico Cortès, Josep Romeu, Marc Recasens i Pau Quemada (Egara); Marc Boltó, Pepe Cunill, Marc Sallés i Joan Tarrés (Atlètic); i David Alegre, Vicenç Ruiz, Roc Oliva i Xavi Lleonart (Polo). El tretzè home és el migcampista del CD Terrassa Marc Miralles. Els vuit jugadors restants d’aquesta llista de la que en cauran tres en cada una de les convocatòries són Mario Garín, Álex de Frutos, Quique González Castejón i Álvaro Iglesias (Club de Campo); Rafa Álvarez i Ricardo Sánchez (Complutense); Miki Delàs (FC Barcelona); i Llorenç Piera (RC Polo).

Els tres precedents
Els combinats de Max Caldas i Fred Soyez es van enfrontar tres vegades l’any passat. A la primera, Espanya es va imposar per "shoot-outs" a Beteró en la primera edició de la Pro League. A Rotterdam, els espanyols van caure per 4 a 0. Ambdues seleccions es van tornar a veure les cares a les semifinals de l’Europeu d’Anvers, on Espanya va vèncer per 4 a 3 i es va classificar per a una final que acabaria perdent.

La selecció neerlandesa ha estat dues vegades campiona olímpica (Atlanta 1996 i Sydney 2000) i tres vegades campiona del Món, els anys 1973, 1990 i 1998 i cinc subcampiona mundial (1978, 1994, 2014 i 2018). Completa el més florit del seu palmarès amb cinc Europeus (1983, 1987, 2007, 2015 i 2017). Els duels entre Espanya i els Països Baixos acostumen a ser imprevisibles, com ho demostren els darrers resultats: un empat, una derrota i una victòria. Avui a València, els de Soyez buscaran la seva primera victòria en aquesta competició mundial de seleccions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top