Publicitat
Esports

El Terrassa FC aporta solucions on-line

El Terrassa FC va anunciar ahir un acord amb l’eina K-forte per dissenyar, planificar i gestionar rutines d’entrenament amb els jugadors del primer equip i amb els porters del club. Aquesta eina on-line permet programar entrenaments de força i gestionar la càrrega de treball amb feines específiques a aplicar.

La primera plantilla ja ha començat a aplicar una rutina de treball unificada amb el propòsit d’afavorir, en la mesura del possible, el manteniment de l’estat físic i reduir el perill de lesions en el moment de la tornada al ritme normal. "És una situació nova per a tots perquè mai ens havíem trobat en aquest escenari", confessa el preparador físic del primer equip del Terrassa, Adrià Aguirre. "No ens ho podem prendre com una pretemporada, perquè estem en ritme de competició, i a més no sabem quan tornarem a treballar amb normalitat. L’objectiu és que tothom estigui actiu i la tornada sigui el més fàcil possible."

Aguirre explica que s’actua en diferents fronts. "En primer lloc posem èmfasi en la necessitat de tenir cura en els hàbits d’alimentació. La gent està tancada a casa i no es poden fer excessos." L’aspecte de major incidència fa referència a l’entrenament. "En aquest sentit s’han establert diferents línies d’actuació. Hem de tenir en compte que la gent no pot sortir de casa i això ens ha canviat els plans inicials que teníem previstos. Hem dibuixat un treball de força i prevenció de lesions que es fa arribar als jugadors mitjançant la plataforma K-forte. A més, els jugadors treballen aspectes relatius a la mobilitat i pel que fa a la feina aeròbica, que no es pot fer perquè no disposem d’espai per fer cursa, se’ls demana que facin treball de força amb intensitat. Els jugadors que disposen d’un espai en línia recta d’uns 20 metres també treballen esprints intensos."

Escenaris desconeguts
En principi, el disseny d’aquest pla de treball del Terrassa FC és per a 10 dies. "Un cop acabi aquest termini, avaluarem els resultats i dissenyarem una nova rutina de treball per deu dies més. El problema és que no sabem fins quan durarà aquesta situació." El preparador físic del Terrassa admet que aquest confinament "tindrà una afectació molt gran sobre els esportistes i a tots els nivells. Si atures la màquina, el rendiment baixa després. Perquè al tema físic cal afegir el fet de deixar de banda el futbol."

El cos tècnic del Terrassa també s’aplica unes pautes de treball amb l’objectiu de mantenir-se actius amb unes rutines diàries destinades, fonamentalment, a la salut.

El San Cristóbal, per la seva banda, també treballa ja seguint una línia d’actuació unificada per mantenir, en el possible, un to físic adient. "Els jugadors tenen una rutina de treball de grup i individual que ha dissenyat el preparador físic Víctor Claris", explica el tècnic parroquial, Oliver Ballabriga. "Cada setmana se’ls passarà el que han d’anar fent per treballar l’aspecte físic."

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top