Publicitat
Esports

El Terrassa obté garanties d’ascens si no puja el Vilafranca

El Terrassa FC continua a l’espera d’assegurar-se l’ascens de categoria si el Vilafranca no puja

El Terrassa FC va viure ahir una jornada negra que pot tenir un final feliç /Nebridi Aróztegui

El president del Terrassa FC, Jordi Cuesta, ha obtingut garanties per part del president de la Federació Catalana, Joan Soteras, que si el Vilafranca no puja a Segona Divisió RFEF la plaça vacant serà per al Terrassa com a tercer classificat del campionat. Així ho hauria manifestat Soteras al màxim responsable del club egarenc en una conversa entre els dos que s’ha produït aquest dilluns a la tarda. En tot cas, però, el Terrassa haurà de disputar el “play off” d’ascens passi el que passi i encara que ja tingui l’ascens assegurat. En aquest sentit, la Federació Espanyola considera que un cop establert ja el calendari del “play off“, no es pot modificar malgrat que un dels seus participants tingui l’ascens a la butxaca. La Federació Catalana ha donat a conèixer el calendari d’aquest “play off” i el Terrassa és un dels equips que participa en el mateix. En una nota informativa al respecte, la Federació Catalana de Futbol diu que el Vilafranca, segon classificat, “queda a l’espera de saber què farà el Lleida Esportiu, club amb qui manté una vinculació d’afiliació, en el tram final del campionat de Segona Divisió “B”, per conèixer si puja de categoria”. En tot cas, no aporta nous arguments sobre quin criteri aplicarà en cas que el Vilafranca no assoleixi l’ascens, encara que el president de la Federació ha aclarit l’escenari al president del Terrassa.

Les eliminatòries del “play off” comencen aquest cap de setmana amb els enfrontaments entre Cerdanyola i Vilassar i Granollers i Sant Andreu. Es juguen a partit únic en el camp de l’equip millor classificat a la Lliga. Si els partits finalitzen en empat, es jugarà una pròrroga. Si es manté l’empat, guanyarà l’equip més ben classificat a la lliga, sense tanda de penals. Terrassa FC i Girona “B”, tercer i quart del campionat, passen de forma directa a la segona eliminatòria. Els guanyadors de les dues primeres eliminatòries s’enfrontaran a Terrassa i Girona “B”, en funció de l’ordre classificatori de la lliga. El rival del Terrassa sempre seria el classificat en una posició més baixa.

Al Lleida li manquen dos partits per finalitzar el campionat de Segona “B”. Els hauria de guanyar els dos per tenir opcions de pujar a Primera RFEF i obrir la porta de la Segona RFEF al Vilafranca. El primer és aquest dimecres al camp de l’Hércules, encontre ajornat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Terrassa obté garanties d’ascens si no puja el Vilafranca
To Top