Publicitat
Esports

Paula Leitón i Bea Ortiz van participar en el Catalunya – Estats Units (12-13)

Tot i l’intent de remuntada, Catalunya va caure per 12 a 13 amb els Estats Units

Les integrants de la selecció catalana que van prendre part en el partit / FCN

Les waterpolistes del CN Terrassa Paula Leitón i Bea Ortiz van prendre part ahir en el partit entre Catalunya i els Estats Units que s’emmarcava en el Centenari de la Federació Catalana de Natació. El combinat de Nani Guiu i Jordi Valls va acabar trepitjant els talons (12-13) a l’imponent bloc que dirigeix Adam Krikorian, dominador dels últims grans campionats internacionals i favorit per aconseguir el tercer títol olímpic consecutiu a Tòquio.

Els Estats Units van protagonitzar un inici abassegador. A partir d’un alt ritme de joc, van convertir en gol les primeres accions ofensives. Judith Forca, en superioritat numèrica, i Maica Garcia, des de la boia, van aturar tímidament l’allau de les de Krikorian que, a més, van comptar amb una inspirada Johnson sota els pals (2-5). En el segon quart, la dinàmica no va variar. Els Estats Units van continuar dominant amb mà de ferro. Haralabadis va enfilar l’electrònic fins al 2 a 7. Catalunya va respondre de nou de la mà de Forca i Garcia, però les visitants van poder conservar els cinc gols de renda al descans gràcies a l’encert de Musselman (4-9).

A la represa, el partit es va capgirar com un mitjó. La selecció catalana va apujar el llistó en defensa i va millorar l’efectivitat en les accions en superioritat numèrica, virtuts a partir de les quals va igualar el matx. En el darrer quart, el combinat de Guiu i Valls va encadenar un parcial de 5 a 0 que va estar a punt de culminar la remuntada. La jugadora del CN Terrassa Bea Ortiz va contribuir-hi amb dues dianes.

Piscines Municipals Manel Estiarte i Duocastella

 Abans del partit, es va dur a terme un homenatge al mític exwaterpolista Manel Estiarte, nascut a Manresa i participant en sis edicions dels Jocs Olímpics. Les piscines municipals de la capital del Bages ja s’anomenen de forma oficial Piscines Municipals Manel Estiarte i Duocastella. El llegendari esportista va destapar la placa que llueix el seu nom acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; de l’alcalde de la ciutat, Marc Alcoy, i de la nova secretària general de l’Esport, Anna Caula. També va assistir a l’homenatge el president de la Federació Catalana de Natació Enric Bertrán.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top