Publicitat
Esports

Dani Olmo lluitarà per les medalles

L’egarenc ha marcat el primer gol d’Espanya, que ha derrotat Costa d’Ivori a la pròrroga

El moment del gol de Dani Olmo / RFEF

La selecció espanyola de futbol, amb el terrassenc Dani Olmo, s’ha classificat aquest dissabte per les semifinals del torneig olímpic de Tòquio, després de guanyar Costa d’Ivori per 5 gols a 2 en els quarts de final. El partit s’ha decidit a la pròrroga, després que s’arribés al final del temps reglamentari amb empat a dos. Dani Olmo, que abans dels Jocs va manifestar que volia tornar amb una medalla, ha estat l’autor del primer gol. Espanya ha estat al fil de l’eliminació ja que a dos minuts del final ha encaixat l’1 a 2. Però un gol de Rafa Mir en el temps afegit ha donat pas a una pròrroga en la qual Espanya ha fet tres gols. Rafa Mir ha signat un hat-trick decisiu. Espanya jugarà les semifinals contra el Japó el dimarts a les 13.00 hores

El partit no ha començat gens bé pels interessos de la selecció espanyola. En el minut 7 s’ha lesionat Mingueza i en el 9 ha arribat el 0 a 1, marcat per Eric Bailly a la sortida d’un córner. Els africans ja havien tingut una gran ocasió abans que ha obligat Unai Simón a lluir-se. Amb el marcador en contra, Espanya ha intensificat el seu domini malgrat que les arribades del seu rival han estat perilloses. Però el gol de l’empat s’ha fet esperar fins al minut 29. Dani Olmo ha aprofitat una errada defensiva i s’ha avançat al seu marcador per superar el porter de Costa d’Ivori. A tres minuts del final, Oyarzábal ha marcat però el gol no ha pujat al marcador per fora de joc. 

A la segona part, Espanya ha seguit insistint en atac. Dani Olmo, molt actiu i determinant en la faceta ofensiva, ha tingut una primera oportunitat amb una rematada per sobre de la porteria rival i Merino ha estavellat una pilota al pal. L’egarenc ha tornat a aparèixer més tard amb una rematada a les mans del porter. En el minut 88, una gran passada d’Olmo a Oyarzabal ha estat a punt de significar l’1 a 2. I instants després Gradel ha anotat l’1 a 2 que semblava deixar Espanya fora del torneig. 

El conjunt de Luis de la Fuente no ha perdut la fe i Rafa Mir, que acabava de sortir, ha empatat de forma miraculosa. En la pròrroga, un penal de Bailly ha permès Oyarzabal posar Espanya per davant per primer cop. I Rafa Mir ha sentenciat amb dos gols més. 

Dani Olmo, per tant, tindrà la possibilitat d’emular Xavi Hernàndez i Albert Luque, que van obtenir la plata olímpica a Sidney 2000.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dani Olmo lluitarà per les medalles
To Top