Publicitat
Esports

Atlètic i Club Egara signen el pitjor inici a la lliga de hockey

De nou punts possibles, els de Can Salas en porten quatre i els del Pla del Bon Aire només un

Dimarts a les 11 hores, els dos conjunts terrassencs es veuran les cares al Josep Marquès / LLUÍS CLOTET

Quan s’ha disputat ja un terç de la primera volta, els dos equips terrassencs que militen enguany a la Divisió d’Honor masculina de hockey estan signant el pitjor inici de lliga dels darrers 20 anys. De nou punts possibles, el Club Egara n’ha sumat només un i ocupa la penúltima posició, empatat amb el Jolaseta i el Sardinero, mentre que l’Atlètic n’acumula quatre i està situat en cinquena posició. Aquest dissabte, ambdós conjunts tindran l’oportunitat de redreçar el seu mal inici abans del derbi que els enfrontarà d’aquí a cinc dies al camp Josep Marquès. L’Atlètic-Egara de dimarts vinent a les 11 hores permetrà a un dels dos conjunts començar a redreçar la seva situació, mentre que l’altre seguirà a la zona mitjana o baixa de la taula classificatòria.

En les vint darreres temporades, el Club Egara ha guanyat els tres primers partits en sis oportunitats, mentre que els de Can Salas ho han fet deu vegades. Cap dels dos conjunts, però, no havia fet números tan dolents com els d’enguany. L’Egara es va estrenar perdent per 2 a 0 al camp del vigent campió, el Club de Campo, va empatar a dos gols a casa davant de l’altre rival madrileny de la categoria, el Complutense, i a la tercera jornada va caure per 3 a 0 al Pau Negre contra el FC Barcelona. Ha signat el seu pitjor inici dels darrers vint anys. L’any passat, per exemple, els de Ramon Sala van guanyar els tres partits. I la temporada 18-19 també. Fins ara, els seus pitjors resultats en l’inici de la lliga van ser els tres punts que duia l’exercici 2003-04 i els quatre de la temporada 2004-2005. Exceptuant aquests dos registres, sempre havia fet un mínim de sis punts.

Les explicacions

Ramon Sala entén que no es poden extreure conclusions precipitades d’aquestes xifres, tot i que reconeix que el fet que els dos equips hagin perdut jugadors de pes els obliga la gent jove a fer un pas endavant. “Ni érem tan bons quan vam liderar el Campionat de Catalunya ni som tan dolents ara. No estic descontent del joc de l’equip, però hem de saber aprofitar millor les ocasions de gol que generem”, comenta. I afegeix: “Aquesta lliga serà molt més oberta que les últimes i ens obligarà a tots a estar molt atents. Cada partit serà un repte”.

L’Atlètic, per la seva banda, es va estrenar guanyant 0-2 al Júnior, va caure a la segona jornada al camp del Tenis per 3 a 1 i va empatar diumenge a dos amb el Polo. Només en les temporades 2018-19 i 2014-15 havia sumat tan pocs punts, quatre. Els dos anys anteriors en portava set.

El seu tècnic, Xero Gasol, considera que la pèrdua de fins a vuit jugadors ha fet molt mal a l’equip. “Hem d’assumir el canvi de rol i els joves han d’assumir més protagonisme, però estic convençut que tant l’Egara com nosaltres acabarem estant a dalt”, assegura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top