Publicitat
Esports

El major repte europeu per al CN Terrassa de waterpolo

L’equip egarenc debuta avui a la segona fase de la Champions League

L'expedició egarenca, ahir a l'aeroport del Prat abans de viatjar a París

La localitat francesa de Noisy-le-Sec, molt a prop de París, acollirà entre avui i el diumenge el grup del CN Terrassa en la segona fase de la Champions League de waterpolo.
El conjunt que prepara Dídac Cobacho debutarà avui a les 16.45 hores davant del conjunt amfitrió, el CN Noisy-le-Sec, el rival teòricament més feble del grup. Demà a les 15.15 hores, els terrassencs s’enfrontaran al potent OSC Budapest, mentre que el diumenge tancaran la seva participació en aquesta fase jugant a les 10.30 hores davant del gran favorit, un AN Brescia italià que pertany a l’elit europea.

Dos dels quatre conjunts participants es classificaran per a la tercera ronda, que es jugarà ja a doble partit (anada el 16 i tornada el 20 d’octubre). Els guanyadors accediran a la fase de grups de la Champions i els perdedors als quarts de final de la Len Cup.

Dídac Cobacho afronta aquesta segona fase amb la màxima il·lusió, però sabent que la classificació no serà gens senzilla. “Les opcions de passar són difícils, però vam acabar la primera fase amb molt bones sensacions. Quan vam saber el grup, vam veure que ens havia tocat l’equip més fort de tota aquesta segona fase, que és el Brescia. Això et condiciona, perquè saps que tens un partit que et serà molt difícil de poder guanyar. Pel que fa als altres dos rivals, no n’hi ha cap de senzill. L’OSC Budapest ha guanyat tots els partits de la primera fase amb solvència. I l’organitzador és un equip que de francès en té poc, ja que la lliga d’aquest país està plena d’estrangers, fonamentalment croats i serbis, que tenen sempre un nivell molt alt”.

Bon calendari
Cobacho valora positivament el calendari. “És el calendari que hauria triat jo. Anem de menys a més. Comencem amb els francesos i acabem amb el Brescia, que és el gran favorit. Tant els francesos com nosaltres necessitem guanyar divendres si volem tenir alguna opció de classificar-nos. Som conscients que guanyar els hongaresos i els italians el cap de setmana serà molt difícil. Parlem d’equips molt potents, però anirem a totes”, assenyala el tècnic.

Amb relació als darrers anys en què el CN Terrassa ha competit a la Champions, Cobacho considera que el nivell de la resta d’equips ha millorat. “Els rivals són cada vegada millors i més professionals, tant a la primera com a la segona competició. Els clubs europeus són molt forts”. I assenyala els següents equips com a candidats a guanyar el títol: Olympiakos, Novi Beograd, Ferencváros, Barceloneta i el mateix Brescia. “Serà una Champions molt divertida”, rebla.

Màxima confiança
Per la seva banda, el waterpolista del CN Terrassa Víctor Flores analitza així els rivals. “El Noisy és un equip del nostre nivell, però els altres dos són més potents. M’espero un partit a cara de gos davant dels francesos per tenir després opcions contra els hongaresos. El Brescia és un equipàs, que està fet per jugar la “final 8” i intentar guanyar-la”, assenyala amb referència al vigent campió de la lliga italiana. I afegeix: “Per a Brescia i OSC, no passar seria un fracàs. Per a nosaltres suposaria una gran decepció, però no un fracàs. Hem de saber jugar amb això. A il·lusió no ens poden guanyar. Hem d’anar a totes”, assenyala l’exwaterpolista del CN Barcelona.

Flores destaca que per a tot l’equip “poder jugar a Europa suposa una motivació extra, que sempre et dona un plus de cara a la lliga. Com més lluny arribes a Europa, més enganxat estàs durant la temporada”. Entén que l’equip ha de jugar “molt ordenat en atac” i “encaixar els mínims gols possibles, ja que nosaltres tenim bastant gol”.

El fet de jugar en una piscina descoberta no amoïna en excés els terrassencs. “Ens condicionarà als quatre equips. Ja sabem que les piscines descobertes són una mica més lentes. Però ens hem pogut preparar bé. Estem acostumats a jugar en piscina descoberta, fins i tot aquí al club”, comenta el jugador terrassista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El major repte europeu per al CN Terrassa de waterpolo
To Top