Publicitat
Esports

Xavi desferma la il·lusió del barcelonisme

El tècnic terrassenc ha signat al Camp Nou el seu contracte davant deu mil espectadors

Xavi, aquest migdia al Camp Nou / FC Barcelona

El terrassenc Xavi Hernández ha estat presentat aquest dilluns com a nou entrenador del FC Barcelona en un Camp Nou amb més de 10.000 persones a la tribuna de l’estadi. L’acte ha sortit del guió en relació a actes similars amb altres tècnics, una mostra de la jornada especial que s’ha viscut en l’entitat barcelonista i el carisma del nou tècnic, cridat a capitanejar un període de reconstrucció del Barça. Xavi ha signat un contracte pel que resta de temporada i dues més.

“Estic molt il·lusionat i molt emocionat”, ha manifestat Xavi a la gespa del Camp Nou, on ha tingut lloc la primera part de l’acte de presentació i on s’ha signat el contracte amb el president del Barça, Joan Laporta. “Som el millor club del món i treballarem amb molta exigència per aconseguir èxits. El Barça no es pot permetre ni empatar ni perdre. Hem de guanyar cada partit”, ha dit Xavi Hernández en la seva intervenció. “El club viu una situació difícil. Cal que ens oblidem dels ismes i pensem només en el Barça”, ha demanat als seguidors. “Tinc una il·lusió enorme”.

Xavi i Joan Laporta, després de la signatura del contracte a la gespa del Camp Nou / FC Barcelona

Joan Laporta, president del club, ha qualificat la jornada de molt especial. “Aquest dia marcarà la història del club”, ha assenyalat el president blaugrana.

Xavi Hernández ha estat acompanyat a la gespa del Camp Nou per la seva dona, Núria Cunillera, els seus pares, Maria Mercè i Joaquim, i els seus germans, Òscar, Àlex i Ariadna.

El pla de treball 

En la posterior conferència de premsa, Xavi Hernández ha parlat dels preceptes que vol aplicar en la feina diària com a entrenador del conjunt barcelonista. “Vull transmetre positivisme i exigència. En aquest club no val el notable, hem d’intentar ser els millors”, ha explicat. Xavi ha parlat de la necessitat de treballar al màxim nivell. “No podem fallar a la nostra afició. Aportarem esforç, sacrifici i actitud. Som el Barça i ho hem de donar tot.”

A l’hora de parlar de l’exigència en el treball, ha dit que no cal ser dur. “Estem parlant de la necessitat d’aplicar unes normes que s’han de complir. En aquest club, quan hem tingut normes hem anat bé, cal ser més professionals que mai.” A més, ha afegit que el cos tècnic ha d’ajudar els jugadors. “En el Barça hi ha molta pressió. És difícil ser jugador del Barça. Estem aquí per ajudar-los a donar el màxim rendiment.”

Xavi i la seva família, feliços després de la signatura del contracte del nou tècnic / FC Barcelona

Xavi ha dit que el seu projecte és a mig-llarg termini. Que no li molesten les comparacions amb Guardiola, “perquè és un èxit que et comparin amb el millor entrenador del món” i que el seu model de futbol es basarà “en el joc de posició, la pressió, la intensitat i tot allò que porta l’ADN Barça. Anar a l’atac per guanyar els partits”.

Pel que fa a la seva decisió d’acceptar ara l’oferta del Barça, Xavi ha confessat que aquest era el moment. I que va rebutjar una oferta per incorporar-se a l’equip tècnic de la selecció del Brasil perquè “la meva il·lusió era el Barça”. A més, ha demanat els jugadors veterans que siguin els líders del vestidor en aquests moments. “El Barça és el club més difícil del món, perquè s’ha de guanyar i jugar bé. Treballarem per tornar a l’excel·lència”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Xavi desferma la il·lusió del barcelonisme
To Top