Publicitat
Esports

La cita mundial d’Alfredo Domínguez

El terrassenc ha participat en el Campionat del Món de karate disputat a Dubai

La selecció espanyola de karate ha tornat del Mundial de Dubai amb un magnífic balanç de cinc medalles, consolidada entre les millors potències mundials en aquest esport. Un dels components de l’expedició a la màxima competició internacional ha estat el terrassenc Alfredo Domínguez, membre de l’equip de kumite que s’ha classificat entre els vuit millors del món després d’arribar fins a la ronda de quarts de final. Ha estat la primera experiència d’Alfredo Domínguez en un Mundial absolut als seus 22 anys.

“Ha estat una experiència molt positiva”, explica al respecte. “M’he demostrat que estic al nivell de competir en un Mundial. Hem anat amb un equip molt jove i el resultat ha estat molt bo. Penso que hem complert els nostres objectius.”

Els equips que participen en aquesta modalitat estan formats per set components, dels quals competeixen cinc. Alfredo Domínguez ocupava el número cinc en la selecció espanyola, una posició clau en el cas d’un desempat. Malgrat ser debutant a la selecció, va guanyar els seus combats de desempat en els enfrontaments contra Jordània i la Xina Taipei.
Espanya va debutar en la competició amb una victòria per 3 a 1 contra Corea, posteriorment va superar Jordània per 2 a 1 en la segona ronda i a la tercera va derrotar per 3 a 2 Xina Taipei. Als quarts de final, Turquia va eliminar el conjunt espanyol per 3 a 1. En el campionat, la medalla d’or va ser per a la selecció d’Itàlia. Sèrbia es va penjar la medalla de plata, mentre que el bronze va ser per als equips de Kazakhstan i Azerbaidjan.

La competició d’equips
“Competir per equips requereix una mentalitat diferent de quan ho fas de forma individual”, comenta. “El meu objectiu en el futur és competir en el Mundial de forma individual i per equips. En aquesta oportunitat era el reserva en individual i en el futur espero tenir també una plaça.”

El seu somni és ser campió del món. Treballa cada dia amb aquesta mentalitat, fent passes endavant en un camí llarg i exigent. Des del mes de setembre s’ha traslladat a viure des de Terrassa a Madrid, becat pel Consejo Superior de Deportes al CAR. Combina la pràctica esportiva amb els estudis de Ciències de l’Activitat Física. “El canvi ha estat molt important, per tot el que suposa marxar lluny de la família i dels amics. Esportivament he crescut molt, perquè tinc totes les facilitats, puc entrenar matí i tarda i em puc dedicar al cent per cent al karate.”

Des de Terrassa
Alfredo Domínguez es va iniciar en el karate als cinc anys al CN Terrassa. I als 12 va marxar al club Nokachi de Les Franqueses, on ha transcorregut tota la seva trajectòria esportiva. “El que m’agrada és la competició i vaig marxar de Terrassa amb l’objectiu de millorar en aquest sentit”, explica. “He crescut des que era un nen en el karate. Aquest esport m’ha ajudat a ser qui soc. Els valors que he après són els que després he aplicat a la meva vida: respecte, esforç, ajuda als altres.”

Convertit en un dels valors de futur més destacats del karate espanyol, Alfredo Domínguez col·lecciona títols al llarg de la seva trajectòria esportiva. Ha estat cinquè d’Europa a la categoria sub-21, quatre vegades campió d’Espanya, quatre vegades més subcampió estatal, tres cops tercer i al llarg de la seva carrera ha col·leccionat un total de quinze campionats catalans.
El karate va ser un dels esports que va formar part del programa olímpic en els darrers Jocs disputats a Tòquio. Un al·licient immillorable pels esportistes d’aquesta especialitat. Però aquesta realitat ha canviat, perquè torna a quedar fora del grup d’esports olímpics i ja no formarà part del programa de París. “És una mala notícia que el karate no sigui olímpic”, explica Alfredo Domínguez. “Això repercuteix en molts aspectes. I és evident que els ajuts econòmics també són menors pel nostre esport”.

Publicitat
La cita mundial d’Alfredo Domínguez
To Top