Publicitat
Esports

Els barris s’obren a la pràctica del hockey

La Federació Catalana inicia un programa pilot amb una vintena de nens dels esplais de Ca n’Anglada i Can Palet per a divulgar la pràctica del hockey a tots els districtes de Terrassa

Un grup de nens i nenes es preparen per practicar el hockey a la pista de Ca n’Anglada / FCH

Sovint es pensa en el hockey com un esport elitista i amb poca implantació als barris de la ciutat de Terrassa. Per combatre aquesta tesi no només d’una manera cultural o ideològica sinó fonamentalment pràctica, la Federació Catalana de Hockey (FCH) ha iniciat una campanya d’integració de l’esport de l’stick a diferents barris de la ciutat. S’ha començat pels de Ca n’Anglada i Can Palet.

Els esplais de tots dos barris es van adreçar a la Federació Catalana per tal de posar en marxa un projecte inclusiu destinat a aquells nois i noies d’entre 12 i 16 anys, molts d’ells en perill d’exclusió social. El president de la FCH, el terrassenc Xavi Adell, va veure de seguit amb bons ulls la iniciativa i va cedir material, així com un parell de monitors que treballen amb aquests nens. “Des de la Federació treballem des de fa temps per a l’integració social dels nens més desafavorits i també per tal d’estendre el nostre esport més enllà dels clubs que ja hi ha establerts. Hem iniciat aquest programa pilot i veurem fins on es porta”, assenyala Xavi Adell, que confia que en pocs mesos es pugui dur a terme una “lliga federada” amb els nens i nenes d’aquests esplais i d’altres de la ciutat que s’hi vagin afegint. “El hockey ha de contribuir a la cohesió social. Volem que els nens de tots els barris de la ciutat coneguin el nostre esport i el practiquin. Apropar-se al hockey és una bona manera de treure alguns nens del carrer i també ens ha de servir per fer que el nostre esport estigui cada vegada més arrelat a tota la ciutat”, assegura.

Una lliga escolar

Una altra de les línies d’actuació de la Federació per promoure la pràctica del hockey és l’acord al qual s’ha arribat amb un bon número de Consells Esportius de Catalunya per tal de crear, a partir de la temporada 2022-2023. En el cas del Consell Esportiu Vallès Occidental Terrassa, el hockey ja és present a més d’una desena d’escoles i hi ha més de 4 mil nens i nenes que el practiquen. “Volem que hi hagi lligues escolars que serveixin per potenciar el nostre esport”, assenyala Adell. A partir del febrer es començaran a disputar, si la pandèmia ho permet, els primers partits amistosos. I de cara a l’exercici vinent, la competició estarà ja reglada. La Federació, a més, continua amb el projecte Inserport de la UFEC, que forma en l’arbitratge nens amb risc d’exclusió social.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top