Publicitat
Esports

El Terrassa no pot fallar al camp del cuer

Els egarencs visiten el camp del cuer ambles baixes de Bruno i Josu

Josu és baixa per Covid en aquest encontre / Nebridi Aróztegui

Arrenca l’any 2022 per el Terrassa FC i ho fa amb un desplaçament al camp de l’Ejea (el partit es juga a la població de Tauste per obres en el camp del club aragonès) que posarà a prova la capacitat de recuperació dels egarencs després de tancar el 2021 en una dinàmica molt dolenta que els va portar a encadenar tres derrotes consecutives i quatre partits sense guanyar. Unes xifres molt negatives que l’han fet perdre alçada a la classificació fins a situar-se a només tres punts de la zona de descens.

El conjunt dirigit per Jordi López s’enfronta a les 12 hores d’aquest diumenge a un Ejea que ocupa la darrera posició a la taula classificatòria, a deu punts de les places de salvació. Un escenari més que complicat en una lliga que aquest cap de setmana tanca la primera volta. A més, els números dels aragonesos són dramàtics: només han guanyat un partit a la lliga, tenen la pitjor defensa del grup amb 29 gols rebuts i el segon pitjor atac amb 11 convertits.

Malgrat això, el tècnic del Terrassa alerta en relació amb el potencial de l’Ejea. “Té molts bons futbolistes, jugadors de molta experiència que han estat en categories superiors. La seva classificació és injusta, perquè han merescut més en molts partits. Ens trobarem un rival que vol trencar aquesta dinàmica i que somnia amb la remuntada.”
El Terrassa juga ara dos partits seguits a fora del seu camp contra els dos últims classificats, ja que a la següent jornada, que es disputa el 23 de gener, visitarà el camp del Huesca “B”. Sembla una bona oportunitat per millorar la trajectòria dels egarencs. “Quan tens el ganivet al coll, tots els equips són més perillosos”, adverteix Jordi López.

Bruno i Josu, baixes

El Terrassa FC comptarà en aquest partit amb les baixes de Bruno, expulsat en el darrer partit, i Josu, positiu per Covid. El porter Juanvi podria viatjar si dona negatiu en el pròxim control Covid. En cas contrari ho faria el del filial Marc Vila, que entrena habitualment amb el primer equip. La principal novetat serà la presència a la llista de Diego Garzón, el darrer fitxatge del conjunt egarenc.
Jordi López va parlar ahir dels aspectes a millorar en aquest nou any. “Fora de casa hem estat un equip que no ha fet les coses prou bé. I hem de fer un pas endavant. I hem de ser més determinants a les àrees.”

“El treball és el millor refugi per tornar a jugar

El porter del Terrassa FC, Jose Ortega / Nebridi Aróztegui

El porter del Terrassa FC Jose Ortega tornarà demà a la titularitat, després d’haver-la perdut en el darrer partit de 2021 contra la Peña Deportiva. Juanvi va ser l’escollit per Jordi López, però el positiu per Covid del porter provocarà un nou relleu i Ortega recuperarà la plaça.

La suplència d’Ortega va ser una sorpresa per inhabitual al llarg de la seva trajectòria esportiva en el Terrassa, encara que l’entrenador va inscriure la decisió en la necessitat de normalitzar les variacions també en aquesta demarcació.

“Sempre és bo començar l’any jugant”, admet un Jose Ortega mentalitzat per rendir al millor nivell contra l’Ejea. “El més important d’aquest diumenge és obtenir els tres punts”, explica en clau col·lectiva, sense posar el focus en la situació individual. “Quan toca jugar cal ajudar l’equip des de dins. I si no jugues, has de posar el teu granet de sorra des de fora. No hi ha més.”
Ortega va conèixer el relleu a la porteria el mateix diumenge, en el vestidor, abans del partit. Jordi López no acostuma a donar pistes durant la setmana en relació amb l’alineació que presentarà. “La situació era nova, perquè per sort i per mèrits he acumulat molts partits en el Terrassa. Però quan et trobes en aquest escenari ho has d’afrontar amb professionalitat. I després treballar al màxim en els entrenaments, amb mentalitat positiva. Encara que he jugat molt, saps que existeix la possibilitat de ser suplent. I igual que et prepares per jugar, també has de fer-ho pel dia en què no ho fas. Jo em refugio en els entrenaments i en fer-ho el millor possible per tornar a entrar. És la millor fórmula. I quan saps que no jugues, l’interès més gran és donar tot el suport al company que ho farà.”

Categoria exigent
La temporada en la nova categoria ha augmentat l’exigència. Però Ortega diu que no s’ha sentit més qüestionat que altres anys. “Aquesta temporada la categoria és més exigent i l’afició també demana més. Has de competir i fer-ho bé. Quan he jugat a bon nivell m’ho han reconegut i quan no ho he fet m’ho han dit. Sempre hi ha crítiques bones i dolentes. Així i tot no m’he sentit qüestionat. Les crítiques s’han d’afrontar. En el Terrassa hi ha moltes més opinions perquè té molta afició.”

Sobre el primer partit de l’any al camp del cuer, explica que té una gran importància. “No és clau guanyar només perquè es tracta del cuer, sinó perquè cal trencar aquesta mala dinàmica de tres derrotes seguides. I començar l’any amb una victòria fora de casa, que és un aspecte a millorar. No per ser cuer serà un rival senzill l’Ejea. És un gran equip, amb futbolistes veterans. Començar l’any amb tres punts seria molt important.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Terrassa no pot fallar al camp del cuer
To Top