Publicitat
Esports

El CN Terrassa acull el Campionat de Catalunya de natació

Els amfitrions aportaran 25 nedadors a aquesta primera competició de l’any en piscina llarga, que serà a porta tancada per la Covid

Miguel Durán nedarà a Terrassa els 50, 100200, 400 i 800 metres lliure, a banda dels relleus

Una temporada més, i ja en van 15, la Federació Catalana de Natació ha encomanat al CN Terrassa l’organització del Campionat de Catalunya, la primera prova de la temporada en piscina de 50 metres. La competició se celebrarà entre el dijous 13 i el diumenge 16 a la piscina de l’Àrea Olímpica. La situació actual de la pandèmia ha obligat a extremar les precaucions. El públic, per exemple, no podrà accedir a la piscina. La competició serà a porta tancada, però es podrà seguir a través del canal de Twitch de la Federació Catalana www.twitch.tv/fcnatacio.

Aquest Campionat de Catalunya (oficialment Open Internacional Catalunya de Natació)  serà també la primera prova del Circuit Català de Trofeus de Natació, el 32è Trofeu Ciutat de Terrassa de natació, 30è Memorial Jaume Cardellach. Alhora, s’ha inclòs en el nou circuit de natació de la Real Federación Española de Natación, el Grand Prix Open Natación.

La competició s’ha presentat aquest matí a les instal·lacions del CN Terrassa en un acte presidit per Ramon Bosch (vicepresident de la Federació Catalana de Natació), Joan Herrera (president del CN Terrassa), Miguel Ángel Moreno (regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa), i Luis Rodríguez (director tècnic de natació de la Federació Catalana).

Les primeres espases de la natació catalana (i algunes de l’espanyola) prendran part en aquesta competició, que es desenvoluparà durant quatre dies en sessions de matí i tarda. Per a tots ells serà el tret de sortida per a una temporada on es disputarà tant el Mundial com l’Europeu. Després de tres mesos competint en piscina curta, la cita terrassenca serà la primera en piscina llarga per als nedadors, que començaran aquí la preparació epr al Campionat d’Espanya Open de Málaga (Setmana Santa), el Mundial de Fukuoka (el mes de maig al Japó) i l’Europeu de l’agost a Roma.

Dissabte, just abans de la sessió de tarda, s’aprofitarà per entregar  els guardons als tres primers classificats del Circuit Català de Natació de la temporada passada. Les tres primeres classificades són nedadores del CN Sabadell: Marina Garcia, Catalina Corró i Nerea Ibáñez. En categoria masculina es va imposar Sergio de Celis (CN Sabadell), que no podrà participar en aquest Campionat de Catalunya. Guillem Pujol (CN Mataró) va ser segon i Álex Castejón (CN Sabadell) tercer.

25 nedadors del CN Terrassa

El CN Terrassa presentarà una convocatòria formada per 25 nedadors: 15 nois i 10 noies, sota la direcció tècnica d’Eugeni López i Carles Faro. En categoria masculina hi prendran part: Adrià Roy, Albert Mataró, David Benítez, Eric Rodelas, Ferran Siré, Guillem Pérez, Guillem Lázaro, Joan Ruiz, Josep Boté, Martí Mussons, Miguel Durán (el principal aspirant a medalles), Nil Sánchez, Oriol Pérez, Víctor de Pablo i Yaren Ruiz.

En categoria femenina, les deu nedadores que competiran a partir de dijous seran les següents: Aida López, Amy Lee Tomás, Aroa Espinosa, Gisela Guerrero, Iris Ferrer, Janna Blaya, Maria Buch, Meritxell Puig, Mireia Rizo i Queralt Velasco. Nedaran també els 4×100 i 4×200 metres lliure masculins i femenins, els 4×100 metres estils masculins i femenins i els 4×100 mestres estils mixtes.

L’entrenador Carles Faro explica com afronten els nedadors terrassencs aquest primer campionat de l’any en piscina llarga. “No preparem específicament aquest campionat, però començar el 2022 amb aquesta competició ens va molt bé de cara a poder preparar les següents competicions, com el Campionat d’Espanya”. A nivell de marques, l’esdeveniment servirà al segon d’Eugeni López “per comparar-les amb la Copa de clubs del desembre”. I afegeix: “Hem de veure i analitzar els diferents moments dels nedadors abans del Campionat d’Espanya de l’abril. Volem informació per veure què hem de treballar”. Faro destaca Miguel Duran com a principal candidat a ser tant a l’Europeu com al Mundial, a banda d'”algun dels joves que estan pujant”, assenyala.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top