Publicitat
Esports

Estel Forte i Laura Bruguera, a l’Europeu de hockey sala d’Ourense

La selecció espanyola femenina buscarà l’ascens a la màxima categoria continental de hockey sala des de divendres i fins diumenge. Estel Forte i Laura Bruguera són les dues representants egarenques de la llista de 12 convocades

La selecció espanyola femenina de hockey sala competirà entre avui i diumenge a Ourense

Una setmana després que la selecció espanyola masculina assolís el títol i l’ascens a la màxima categoria del hockey sala continental a terres portugueses, el combinat femení vol repetir l’èxit. Les 12 internacionals que comanda Mar Feito s’estrenaran divendres a les 10 hores davant de Suïssa en el primer partit de la competició. També divendres, a les 18.45 hores, tancaran davant de Polònia la primera de les tres jornades del torneig, que se celebra al Pazo dos Deportes Paco Paz de la ciutat gallega d’Ourense.

Dissabte, les espanyoles disputaran també dos partits: a les 11.15 davant d’Escòcia i a les 18.45 contra Bèlgica. Tancaran la seva participació en aquest Campionat d’Europa “B” diumenge a les 13 hores davant d’Irlanda.

Només dues de les sis seleccions participants aconseguiran ascendir a l’Europeu “A” de cara a la temporada vinent, mentre que els dos últims perdran la categoria. Igual que en el cas de l’Europeu masculí, la competició consisteix en una lligueta a una sola volta entre els sis conjunts participants. No hi haurà semifinals ni final. Els dos primers classificats pujaran a la categoria “A” i en cas d’empat a punts computarà el “goal-average” general.

Canvis de darrera hora

De les 14 jugadores preseleccionades, tres han quedat descartades: Jana Martínez (Júnior), Blanca Pérez (Club de Campo) i Paula Jiménez (Club de Campo) i s’hi ha afegit Ainoa Civera (CH Xaloc). D’aquesta manera, a banda de les terrassenques Estel Forte (CD Terrassa) i Laura Bruguera (Complutense), les deu internacionals restants són les següents: Rocío Ybarra, Lucía Ybarra, Paula Ruiz i Esther Canales (Sardinero HC); Berta Agulló i Claudia Rodríguez (Sanse Complutense); Lucía Monsalve i María Tello (Club de Campo); Maider Altuna (Real Sociedad); i Ainoa Civera (CH Xaloc).

Espanya no ho tindrà gens senzill tot i jugar com a amfitrió. D’entre les sis seleccions participants ocupa la penúltima posició. És 27a en el rànquing internacional, només superada per la selecció irlandesa.

La jornada d’avui resultarà clau per a les aspiracions de la selecció espanyola d’acabar entre les dues primeres i aspirar a l’ascens de categoria, el seu gran objectiu. Espanya debutarà avui contra els dos rivals amb millor rànquing del torneig: Süissa i Polònia, que ocupen la setena i la sisena posicions del panorama internacional de hockey sala. Demà jugaran amb Escòcia (19a) i Bèlgica (15a). Diumenge jugaran amb Irlanda (28a).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top