Publicitat
Esports

Dani Mateo i Atanane Soukaina guanyen a la Mitja

Els guanyadors han signat grans marques, però no han pogut batre el rècord de la cursa

Dani Mateo, entrant a la línia de meta / Lluís Clotet

L’atleta de Sòria Dani Mateo i la marroquina Atanane Soukaina han estat els guanyadors de la Mitja Marató de Terrassa que s’ha disputat aquest diumenge. Malgrat el bon nivell esportiu de la prova, cap dels dos ha pogut batre el rècord de les seves categories. Uns 2.000 atletes, segons l’organització, han pres part a la Mitja i a la Cursa Santi Centelles de 5 quilòmetres. Dani Mateo ha fet una marca d’1.03’40”, a deu segons del millor registre de la història de la prova. Atanane Soukaina, per la seva banda, ha signat un temps d’1.14’21”, amb el qual ha estat la desena de la general de les dues categories. La Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles han comptat amb uns 1.500 participants.

El guanyador masculí, després de finalitzar la cursa / Lluís Clotet

Mateo, olímpic a la marató de Tòquio, ha fet una gran cursa. Fins a mitja cursa ha compartit la capçalera de la prova amb Jouad El Bissis, que ha estat qui ha marcat el ritme. Però a partir del quilòmetre 10 ha marxat en solitari i ha iniciat una lluita contra el rellotge per intentar superar el rècord vigent de Carles Castillejo. La segona plaça ha estat per a Jouad El Bissis, amb 1.04’22” i ha completat el podi Bilal Ziadi amb 1.06’51”. Cal destacar que el terrassenc Marc Otero, que ha finalitzat novè, ha corregut la seva mitja marató número 100.

La guanyadora femenina, creuant la línia de meta / Lluís Clotet

Atanane Soukaina ha estat la guanyadora femenina en una magnífica actuació individual que li ha permès superar totes les seves rivals-. Ha tret tres minuts de distància a la brasilera Valderin Dos Santos, segona classificada amb un registre d’1.17’22”. Ha completat el podi Ahettion Houda amb 1.20’46”. La terrassenca Maria Ruiz ha estat quarta amb 1,23’17”.

Pel que fa a la Cursa Santi Centelles, de 5 quilòmetres, el guanyador masculí ha estat Yassine Ouhdadi, campió paralímpic a Tòquio en els 5.000 metres llisos. L’organització ha decidit proclamar-lo vencedor de la cursa, malgrat que una confusió en el tram final per part d’un control l’ha fet entrar a la meta per un trajecte diferent del marcat. Ouhdadi portava un avantatge molt considerable i s’ha entès que era el just guanyador de la cursa amb una marca de 24’09”. La segona plaça ha estat per David Fernández, amb 24’32”, i Josep Díaz ha finalitzat tercer amb 24’23”. En el capítol femení, Marta Romero ha estat la primera classificada amb 28’06”, seguida de Júlia Lucas (28″09) i Airina Guillén (28″32).

“Ha estat una prova molt dura”

Dani Mateo, guanyador de la prova en categoria masculina, ha elogiat l’organització i l’ambient atlètic de la ciutat. “Ha estat molt maco veure com la gent es volca amb la cursa, als carrers i als balcons. Això és molt important per nosaltres. Estic content en part, per guanyar i perquè les meves sensacions han estat bones de cara al meu objectiu que és la marató de Sevilla. Volia fer el rècord i no ha pogut ser, malgrat que en la segona part de la prova m’he llençat per totes a fer la marca.” Mateo ha admès que el circuit no és fàcil. “No hi ha trams plans i es fa dur. Però m’ha agradat molt.”

David Otero, president de l’AE Mitja Marató, ha fet un balanç positiu de la 22 edició de la Mitja. “Ha estat una organització difícil i complexa per les restriccions de la Covid. Però penso que hem d’estar contents de com ha anat. Esportivament s’han fet unes grans marques i hem pogut tornar a córrer, que era el més important.”

FOTOS | 22a Mitja Terrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dani Mateo i Atanane Soukaina guanyen a la Mitja
To Top