Publicitat
Esports

El Mundial femení de Terrassa ja té 11 de les 16 seleccions

El dijous 17 de febrer es durà a terme el sorteig de la competició al mNACTEC

La selecció espanyola femenina somnia a pujar al podi en el seu Mundial

Falten 153 dies per a la inauguració de la Copa del Món femenina de hockey, que tindrà com a seu principal l’Estadi Olímpic de Terrassa, tot i que un 40% dels partits es disputaran al Wagener Stadion d’Amstelveen (Països Baixos). La competició es disputarà els 17 primers dies de juliol. El 17 de febrer tindrà lloc el sorteig de la competició, en el transcurs del qual quedaran definits els 4 grups de 4 equips. Serà al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), a la rambla d’Ègara.

Després que s’hagin disputat tres de les cinc competicions continentals, es coneixen ja 11 de les 16 seleccions absolutes femenines que prendran part a la competició. Europa té sis places assignades. Espanya i els Països Baixos ja la tenien assegurada en la seva condició d’amfitrions. Les espanyoles seran el segon classificat del grup “C” en el sorteig i les neerlandeses les primeres del grup “A”. Ambdós equips jugaran tots els seus partits a Terrassa i Amstelveen respectivament, exceptuant les semifinals, el partit pel tercer i el quart lloc i la final, que es jugaran a Terrassa. Espanya jugarà a les 21.30 hores i el segon partit de la jornada serà a les 18 hores.

30 anys després que la selecció espanyola femenina de hockey assolís la seva única medalla d’or a l’Olímpic, el mateix escenari acollirà el Mundial. A més d’Espanya i els Països Baixos, les altres quatre seleccions europees classificades són: Bèlgica, Anglaterra, Alemanya i Irlanda.

Quatre seleccions asiàtiques

Després de la disputa de la Copa d’Àsia, s’han classificat la Xina, l’Índia, el Japó i Corea del Sud. Diumenge va acabar també la Copa d’Àfrica i no hi va haver sorpreses. Sud-àfrica serà, una vegada més, el representant del continent africà en imposar-se a la final Ghana.

Queden 5 seleccions per completar les 16 del Mundial femení del 2022. Aquest diumenge s’acaben els Jocs Panamericans que se celebren a Xile. D’allí sortiran els tres representants americans. Les dues seleccions restants seran d’Oceania. La seva competició s’ha ajornat per la Covid. Austràlia i Nova Zelanda són les favorites. Al sorteig hi haurà les boles “Oceania 1” i “Oceania 2”. La primera fase es jugarà de l’1 al 7 de juliol. Els quarts seran el 12 i 13 (dos a Terrassa i dos a Amstelveen), les semifinals el dissabte 16 i el duel pel bronze i la final el dissabte 17.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top