Publicitat
Esports

Xero Gasol: “Competir és molt diferent que jugar”

L’Atlètic s’ha quedat a dos punts de guanyar la fase regular de la competició. Després d’assolir la Copa del Rei, els de Can Salas tenen moltes esperances dipositades en la “final-four” de Madrid

Xero Gasol ha guanyat enguany la Copa del Rei i vol tancar la temporada amb un doblet / ALBERTO TALLÓN

Com arriba l’Atlètic a aquesta “final-four”? Molt bé. L’equip està amb molt bon to en tots els sentits. Estem jugant bé i arribem en un bon moment a aquest tram decisiu de la temporada. Diria que arribem en el millor moment.

Va ser important competir a l’EHL a Amstelveen? Cent per cent positiu. Vam jugar amb el millor equip del món i anàvem 1 a 2 faltant pocs minuts. Vam fer un gran treball defensiu. L’equip ha crescut molt gràcies a jugar a Europa.

Amb l’Egara es coneixen molt. Quin tipus de derbi s’espera de dissabte? No prevec que sigui diferent de cap altre derbi dels que hem disputat. Al final, tots són iguals. L’Egara està en una bona dinàmica, però això és una “final-four” i t’ho jugues tot a una carta. El que portes fet fins ara no t’assegura res. És important competir bé el dissabte i si passem intentar guanyar el títol diumenge. Competir és molt diferent que jugar.

L’Atlètic ha estat més regular, però l’Egara ve d’una remuntada. A qui afavoreix això? Ells han fet la feina que havien de fer. Per història, un club com l’Egara ha de ser present en aquesta “final-four”. Quan anaven malament, ja vaig dir que estarien a dalt. No m’ha estranyat en absolut. Tenen un molt bon equip, amb grans jugadors. Arriben bé, igual que el Polo, el Club de Campo i nosaltres.

El Polo ha guanyat la lliga regular i jugarà l’EHL i vostès van guanyar la Copa. Egara i Club de Campo arriben més exigits? No crec que ens calmi ser a l’EHL. Hi ha hagut anys que hem arribat molt malament a la “final-four” i l’hem guanyat. I al revés. L’any passat vam arribar primers de la lliga regular i va guanyar el Club de Campo. No té res a veure.

Tot sembla estar molt igualat enguany. Sí, però les “final-four” són sempre imprevisibles. A cap de les que he jugat he tingut la sensació de saber qui guanyaria. Qualsevol dels quatre pot guanyar. Sempre es viuen partits molt ajustats. No veig cap favorit.

Quins són els punts forts de l’Egara? M’agraden molt perquè són sempre molt intensos. Fan les coses amb molta energia, defensen molt bé, són molt verticals i tenen jugadors que marquen la diferència. I han trobat un sistema de joc que els funciona.

I quin és el punt fort de l’Atlètic? El grup. De vegades la gent se n’oblida, però cada any tenim moltes baixes. I ha aparegut una fornada de nois joves que s’ha cregut el discurs i les formes i ha guanyat una Copa del Rei. Només els he demanat que segueixin igual, que siguin valents i vagin a totes.

El penal també ajuda. Sí, però mai ens hem definit pel penal. Hi ha moltes més coses.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top