Publicitat
Esports

L’Atlètic aixeca la lliga en un final d’infart

Dos gols de penal de Pau Cunill han estat igualats als set darreres minuts, però als “shoot-out”, els de Xero Gasol s’han imposat per 6 a 5

Cinc anys després, la lliga torna a Can Salas. L’Atlètic ha tocat la glòria aquest diumenge a la tarda al Club de Campo Villa de Madrid. S’ha imposat al Polo per “shoot-outs”. Ha jugat la final somniada, que ha tingut de tot. I ha sabut guanyar-la. És la número 22 de la seva història. Ningú no n’ha guanyat més. Els de Xero Gasol van perdre la final de l’any passat contra el Club de Campo i aquest diumenge l’han guanyat davant de l’RC Polo. No aixecaven el trofeu des de l’exercici 2016-2017, quan van batre el Club Egara a la final.

L’equip ha manat en tot moment davant del Polo, ha aprofitat els seus dos penals, executats per Pau Cunill, i ha defensat com mai. I fins i tot quan el Polo li ha empatat el partit, ha sabut sobreposar-se i guanyar “in-extremis“. Aquí ha entrat en joc Marc Calzada, que ha demostrat una vegada més que és tot un porteràs.

L’arribada del títol més esperat a les vitrines de Can Salas ha propiciat una temporada rodona per al conjunt que entrena Xero Gasol, que ha aixecat aquest diumenge 8 de maig a les instal·lacions del Club de Campo Villa de Madrid la seva vint-i-dosena lliga i ha completat el tretzè doblet (lliga i Copa) de la seva història. A Europa, només el campió el va poder aturar.

Els de Can Salas guanyaven per 2 a 0 gràcies a dos estratosfèrics penals-córner allotjats per Pau Cunill a l’escaire quan faltaven només 7 minuts i havien estat impecables en defensa, però un gol de Ton Borràs i un penal transformat pel terrassenc Marc Miralles a 24 segons per al final han significat un 2 a 2 que ha deixat abatuts els jugadors que entrena Xero Gasol. Mentre l’Atlètic ha transformat els dos penals que ha tingut, el Polo de Roger Pallarols n’ha marcat un de cinc, el darrer, el que ha dut a la mort sobtada.

Roc Oliva i el capità Marc Sallés, amb el trofeu de campions de la lliga 2021-2022 / RFEH

Tocava decidir-ho tot en els “shoot-outs”. I patir, patir molt. Ha estat, de fet, una de les tandes més emocionants i llargues que es recorden. Amb 18 llançaments, constants revisions del videoarbitratge i 11 gols: 6 de l’Atlètic i 5 del Polo.

Els cinc primers llançaments han acabat amb un resultat de 3 a 3, amb dues errades per banda. Ha calgut continuar llançant i el jove davanter de l’Atlètic Pol Cabré-Verdiell ha anotat el 6 a 5 definitiu que ha fet esclatar l’eufòria entre els jugadors i els aficionats que els han acompanyat a Madrid. Per posar-hi més emoció, els àrbitres han revisat la jugada per si Cabré-Verdiell havia fet el gol amb la part gruixuda de l’stick. Però no. I la celebració ha pogut continuar.

El capità de l’Atlètic, Marc Sallés, ha pogut aixecar al cel de Madrid la 22ena lliga d’un Atlètic que ha obtingut la classificació per a la propera edició de l’Euro Hockey League com a campió de la lliga i la Copa del Rei. L’acompanyarà l’RC Polo com a guanyador de la fase regular. I si hi ha una tercera plaça per al hockey espanyol, serà per al Club Egara, tercer classificat de la fase regular de la competició de lliga.

L’alegria ha estat màxima per als terrassencs. Abraçades, plors d’emoció no continguda i felicitacions han continuat sobre la gespa del camp del Club de Campo per part de la gran família d’un Atlètic que ha demostrat, una vegada més que la clau per guanyar títols continua sent la pedrera. Els de Xero Gasol, que suma la seva primera lliga com a primer entrenador, substitueixen el Club de Campo com a campions de la competició de la regularitat i tanquen una temporada per emmarcar. Des de la llotja primer i des de la gespa després, el president del club, Josep Maria Biosca, ha estat aquest diumenge un dels homes més feliços del món.

Un bon inici

La final no podia començar millor per a l’Atlètic. Als dos minuts, en el primer penal-córner del partit, Pau Cunill ha allotjat la bola a la dreta de la porteria defensada per Luis Calzado, gairebé arran de cap. Tot un golàs. El Polo ha intentat reaccionar, però l’enorme sistema defensiu del jove conjunt de Can Salas ha acabat desesperant els de Roger Pallarols, que aquest diumenge ha dirigit el seu darrer partit com a tècnic del Polo.

En aquesta final s’enfrontaven el millor atac de la lliga (l’Atlètic, amb 61 gols) i la millor defensa (el Polo, amb només 21 dianes encaixades).

El Polo ha hagut d’esperar al minut 24 per llançar, sense èxit el primer dels seus cinc penals. Al minut 26, Luis Calzado ha aturat un gran xut de Quim Malgosa. Els de Pallarols ho intentaven, però l’Atlètic no es descosia en cap moment i atacava sempre bé, defensant-se millor.

La final s’ha decantat cap al cantó egarenc quan Pau Cunill ha fet el 2 a 0 en allotjar un altre míssil a la porteria defensada per un impotent Calzado. Els petits detalls, sempre els petits detalls, donaven molta tranquil·litat a l’Atlètic.

Passaven els minuts i el Polo no encertava a retallar distàncies. Però ho ha fet. Al minut 61, el videoarbitratge ha anul·lat un gol de Xavi Lleonart, el més actiu dels atacants del Polo, per entendre que ha rematat una passada perillosa. Però els de Pallarols han persistit i dos minuts després Ton Borràs ha aprofitat un dels pocs errors de marcatge dels terrassencs per fer, sol, un 2 a 1 que obria un escenari nou per a la final.

L’Atlètic intentava treure’s de sobre els atacs reiterats i insistents dels barcelonins, però Marc Miralles ha disposat de dos penals-córner al darrer minut. Ha fallat el primer, però ha anotat el segon, quan faltaven només 24 segons. 2 a 2. Llavors han arribat els “shoot-outs”, que els de Xero Gasol s’han endut per 6 a 5.

Xero Gasol: “Estic molt orgullós d’aquests jugadors”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top