Publicitat
Esports

Sarai Gascón, ambiciosa de cara al Mundial

La nedadora del CN Terrassa disputarà un total de set proves

La nedadora del Club Natació Terrassa Sarai Gascón prendrà part a partit del diumenge i fins el 18 de juny en el Campionat del Món de natació adaptada que se celebrarà a Funchal, a la illa portuguesa de Madeira. La competició s’havia de fer al setembre de l’any passat, però va endarrerir-se per la coincidència amb els Jocs Paralímpics de Tòquio. La cita aplegarà uns 600 nedadors de prop de 70 països.

La nedadora egarenca es mostra optimista davant la seva vuitena participació en un Mundial. “Ho afronto com sempre, amb moltes ganes i il·lusió, convençuda de donar el màxim i d’intentar lluitar per les medalles”. La terrassenca assegura que ha entrenat “molt dur” per arribar en les millors condicions. “Tinc 29 anys, però, de vegades, l’edat és només un número. Segueixo estant en un nivell alt i estic orgullosa de continuar optant a les medalles”.

Sarai Gascón debutarà el diumenge en els 100 metres braça. L’endemà dilluns prendrà part en els 200 estils, el dimarts 14 intervindrà en els 100 papallona i el divendres 15 disputarà els 100  lliure. Gascón clourà el campionat amb el relleu 4×100 estils mixt (dijous 16) i els 50 lliure i el relleu 4×100 lliure mixt (dissabte 18). L’egarenca assenyala com a proves principals les dues en què va ser medallista als Jocs de Tòquio, els 100 lliure i els 100 papallona. “Cal lluitar-les totes perquè, sovint, tot es decideix per dècimes”. Gascón apunta a les nedadores angleses, estatunidenques i australianes com a rivals més perilloses per a les places de podi, així com a la neozelandesa Sophie Pascoe.

La nedadora local explica que la piscina de Funchal li genera bones vibracions. “He disputat dos europeus allà, l’any 2016 i l’any 2021, i m’han anat rodons. Han estat de les millors competicions que he fet. Espero que ara el Mundial em vagi igual de bé”. Gascón reconeix, però, que ajuntar en excés les competicions internacionals afegeix dificultat. “Els Jocs van acabar al setembre i, al juny, afrontem el Mundial. És evident que el temps de preparació s’escurça notablement, encara que, de vegades, cal apostar més per entrenaments de qualitat que no pas de quantitat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top