Publicitat
Esports

Marta Segú: “El públic serà un factor clau a la Copa del Món”

La jugadora del RC Polo analitza les opcions de la selecció espanyola en el Mundial de Terrassa

Marta Segú, als vestidors de l’estadi Olímpic de Terrassa, on es disputarà el Mundial / Nebridi Aróztegui

Marta Segú Rueda afronta als seus 27 anys un dels reptes més apassionants de la seva carrera esportiva. La jugadora egarenca del RC Polo és una de les escollides pel seleccionador Adrian Lock per formar part de la selecció espanyola que prendrà part a la Copa del Món femenina que s’iniciarà el pròxim divendres amb el partit entre la selecció espanyola i el Canadà. Component de l’equip que va obtenir la medalla de bronze en el Campionat d’Europa de 2019, Marta Segú considera que Espanya està capacitada per signar un gran Mundial.

Quines sensacions tenen les jugadores de casa poc abans que comenci la competició a l’Estadi Olímpic? Abans que res cal dir que estem molt contentes de jugar a casa nostra. Pensem que es tracta d’una gran oportunitat en tots els sentits. Jugar en un estadi com aquest, on es va viure el que es va viure l’any 92 i que ara es torni a obrir pel hockey ens fa molt felices. Fa molts anys que estem treballant i això recompensa molts esforços.

El fet de jugar a casa o d’haver trepitjat podi en el darrer Mundial augmenta la pressió sobre l’equip? Jugar a Terrassa ens ho prenem com a una motivació i no com a un element de pressió. Aquest és el millor escenari per fer coses més grans. Som ambicioses i cada vegada que afrontem una competició volem fer història. Si a sobre podem fer-ho en un lloc tan especial, la motivació encara és més gran.

La fase de preparació ha estat llarga i ja arriba al tram final. Tenen ganes que comenci a rodar la bola? És lògic, perquè la fase de preparació ha estat exigent sobretot en les darreres setmanes. Però estem contentes de poder entrenar en aquest camp i de fer-ho abans del Mundial amb el temps que hem tingut. Això és un avantatge, sens dubte.

Si hagués de fer una carta als Reis, què els hi demanaria de cara a aquest Mundial? Si tingués una vareta màgica que ens ho donés tot, demanaria la medalla d’or. Però sabem quin és el nivell del torneig i el potencial dels equips que competiran. En tot cas, estem preparades per tot. Aquest equip té potencial per guanyar a qualsevol rival. La Pro League ens ha permès disputar partits que abans no hauríem pogut fer. I arribem a la Copa del Món en les millors condicions.

L’equip ha experimentat canvis des dels Jocs Olímpics. En quin moment de cohesió arriben al Mundial? Arribem en un bon moment en tots els sentits. És veritat que hi ha hagut canvis a l’equip, però en aquest procés ens ha anat molt bé jugar tants partits a la Pro League perquè hem pogut competir contra les seleccions més potents del món i amb molta regularitat. Les jugadores més joves que han entrat a la selecció tenen un plus en educació en l’esport, venen molt preparades i treballen moltíssim. I les que portem més temps a l’equip sabem el que volem. Aquesta barreja és molt positiva i la dinàmica és molt bona.

Abans d’una competició com aquesta fan un plantejament de com pot anar el torneig? Cap ni un que passi per una derrota. Pensem que el primer partit és el més important perquè és el més immediat, encara que sembli un tòpic. I després ho serà el segon. Arribarem on haurem d’arribar, però les ganes estan garantides. L’important és anar passant fases. Si podem passar com a primeres de grup millor, perquè ens estalviem una ronda. Però tampoc saps que pot passar a l’altre grup i quins encreuaments pots trobar-te. Cada partit és una final que ens aproparà més a l’objectiu.

Quina incidència tindrà el factor públic? Naturalment que serà un factor a tenir en compte. Que puguin venir les nostres persones més estimades, familiars i amics, fa molta il·lusió. Venir al camp i saber que tothom està amb tu és molt especial. Volem aprofitar aquesta ocasió i que a Terrassa es torni a viure un moment molt especial amb la selecció femenina de hockey.

Aquest Mundial pot ajudar a promocionar el hockey? Molta gent s’acostarà a l’Estadi perquè estem parlant d’una fita històrica. La gent està animada, li agrada el nostre esport i els que el coneguin poc tindran l’oportunitat de veure partits de primer ordre internacional. Per això estic convençuda que serà un esdeveniment important per al hockey en general.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top