Publicitat
Esports

Clara Ycart: “Jugar a casa no ha de ser una pressió”

La jugadora egarenca del Düsseldorfer disputarà la seva primera Copa del Món a l’Estadi Olímpic de Terrassa. Ambiciosa a l’hora d’afrontar el campionat, diu que jugar a casa serà una gran motivació

Clara Ycart, a l’Estadi Olímpic de Terrassa, on disputarà amb la selecció espanyola la seva primera Copa del Món / nebridi aróztegui

Té 23 anys i uns Jocs Olímpics al seu historial. I acaba de guanyar la Bundeslliga alemanya amb el seu equip, el Düsseldorfer. Ara vol tancar la temporada fent un gran paper a la Copa del Món, que s’inicia el pròxim divendres a l’Estadi Olímpic de Terrassa.

Quin és el seu sentiment pocs dies abans de començar el Mundial? Estic feliç, primer pel fet de disputar el Mundial i, a més, per fer-ho a casa. És el meu primer Mundial i jugar-lo davant dels meus familiars i dels meus amics suposa una motivació extra.

Jugar a casa té una doble lectura. Què pesarà més, la motivació de fer-ho o la pressió? Espero que sigui la il·lusió. Quan estàs davant la teva gent vols fer-ho el millor possible, però tampoc és diferent d’altres situacions perquè el que vols, en tot moment, és guanyar i estar amb els millors. Ens hem de treure aquesta pressió, gaudir-ho i que tots aquests condicionants siguin favorables.

Noten que la gent a Terrassa espera una repetició de l’experiència del 92? Sí, és un fet que hem comprovat. Veig que tothom té un gran record d’aquella medalla d’or i té ganes de viure una nova experiència amb nosaltres. A Terrassa no s’ha jugat cap altra competició tan important i la gent vol donar el seu extra en favor de l’equip.

Quin és l’objectiu? Fer el millor paper possible. Parlar de medalles és complicat perquè influeixen molts factors. Per això el que hem d’intentar fer és competir, gaudir. I estic convençuda que si ho fem en cada partit, estarem més a prop d’obtenir una medalla.

Ara ja coneixen l’estadi. Molt més que qualsevol rival. L’avantatge principal que tenim respecte a la resta d’equips és el fet de jugar a casa. Fa unes setmanes que estem entrenant en aquest camp i això és un avantatge respecte als altres. En tot cas, els tres equips del nostre grup són molt complicats. Els coneixem i pensem que estem preparades per guanyar-los

Espanya va aconseguir la medalla de bronze en el darrer Mundial. Es pot repetir? No ens hem de posar la pressió de superar el darrer Mundial. És una altra competició, els equips són diferents i tothom ha evolucionat.

Algun rival li preocupa especialment a la primera fase? El primer partit és important, és l’inici de tot i marca molt. Però després tenim Argentina, una de les millors seleccions, i Corea, que també és un gran equip.

Campiona de la Bundeslliga alemanya

Clara Ycart està vivint un any molt especial. La jugadora formada al CD Terrassa va iniciar la seva etapa a la Bundeslliga amb el Düsseldorfer i la seva experiència no ha pogut ser més positiva, ja que ha obtingut el títol en un campionat magnífic. Abans ja havia assolit el títol a la modalitat de sala. Clara Ycart, de 23 anys, és una de les joves components de la selecció, malgrat que a la seva trajectòria ja compta amb la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top