Publicitat
Esports

Dels Estats Units al subcampionat espanyol

El terrassenc Josep Maria Serra ha obtingut l’èxit més gran de la seva carrera esportiva després de proclamar-se subcampió d’Espanya absolut. Un salt qualitatiu important a la seva trajectòria

Josep Maria Serra, durant el darrer Campionat d’Espanya absolut, disputat a Mallorca

Aquest darrer curs ha iniciat els estudis de Finances a la Universitat de Nova Southeastern de Miami (Florida), on està becat com a jugador de golf. Ha combinat els estudis amb la pràctica del seu esport en un dels països de major projecció golfística, tant pel que fa al nivell dels seus jugadors com de les competicions que s’hi organitzen. “Allà juguen els golfistes que després protagonitzaran els ‘tours’ més importants”, explica el terrassenc Josep Maria Serra, recent subcampió d’Espanya absolut i una de les promeses més fermes del golf espanyol. El canvi d’escenari li ha estat profitós, tant en l’àmbit esportiu com personal.

Diu que en aquest any als Estats Units ha tingut una progressió important en el seu joc. “Tenim molt bones instal·lacions i pots combinar els estudis amb el golf. Penso que he progressat en aquest temps”, explica. Ara, diu que entre els seus plans està mantenir el bon rendiment esportiu i trobar una universitat de major nivell als Estats Units.

Josep Maria Serra té 19 anys. I va començar a jugar a golf als 8, seguint el seu pare i el seu germà. El seu pare havia estat campió d’Espanya d’esquí nàutic. Es va iniciar al Vallès Golf, per incorporar-se més tard al Real Club de Golf El Prat, el seu club actual.
Durant la seva etapa formativa, ja havia destacat com un dels jugadors amb millor futur a Catalunya i a Espanya, com demostren els nombrosos títols que va anar obtenint. Va ser campió català sub-18 quan només tenia 15 anys i també va aconseguir els títols autonòmics en les categories sub-14 i sub-16. A més, a la categoria sub-14 havia estat tercer al Campionat d’Espanya. Una vitrina de resultats que ara també comença a confirmar en l’apartat absolut.

Fa unes setmanes, al Campionat d’Espanya absolut va finalitzar en la segona posició, a un cop de distància del guanyador del torneig, que va ser Carlos Alejandro Garre. “Vaig anar de menys a més. I sí, al final vaig pensar que, fins i tot, podia guanyar el títol perquè a la darrera jornada vaig recuperar moltes posicions”, explica. “Havia estat jugant molt bé als Estats Units i no sabia del tot si podria mantenir el nivell aquí. Però és cert que va ser un bon campionat.” Ara estarà a Terrassa fins al mes d’agost, quan li tocarà tornar a la universitat nord-americana. I continuarà jugant diferents competicions del calendari. “El nivell allà és molt alt. I el meu objectiu és continuar competint com ho he estat fent fins ara. Hi ha una competència molt important i això t’ajuda a millorar en tots els sentits.”
Diu que no ha tingut jugadors referencials. I el seu desig és continuar millorant el nivell en un món molt exigent que no dona espai al relaxament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top