Publicitat
Esports

El CN Terrassa fitxa la neerlandesa Fleurien Bosveld

És internacional absoluta amb el seu país i prové del Polar Bears

La nova jugadora del CN Terrassa en un partit als Països Baixos

El CN Terrassa  anunciat el fitxatge de la jugadora neerlandesa Fleurien Bosveld pel seu equip femení de waterpolo de cara a la temporada 2022-23. És la primera incorporació de les egarenques de cara a un exercici amb notables canvis a la plantilla, amb la sortida de jugadores destacades com Paula Leitón, Bea Ortiz i Judith Panicello. Fleurien Bosveld, de 24 anys, ha militat les darreres campanyes en el Polar Bears neerlandès.

Xavi Pérez, entrenador del CN Terrassa, ha explicat que Bosveld és una jugadora que segueix des de fa anys. “L’havia vist quan anava com a entrenador de la selecció espanyola a competicions internacionals de categories inferiors. Alguna vegada, els Països Baixos ens havia guanyat alguna final i ella tenia protagonisme”. Pérez defineix Bosveld com una waterpolista “ràpida, amb bona sortida al contracop, i que compta amb bon llançament i amb habilitat per a l’u contra u. Ens ha d’aportar gol”. Tot i tenir un perfil ofensiu, Pérez entén que el seu dinamisme serà útil també en tasques defensives, “especialment en les ajudes”. Bosveld se sol moure per les posicions 4 i 5 de l’arc, el lateral i l’extrem esquerre. “És una jugadora amb recorregut i marge de millora, que està en dinàmica de selecció i que té com a objectiu disputar els Jocs Olímpics de París. De fet, una lesió l’ha deixat fora de de l’equip que acaba de guanyar la medalla de bronze al Campionat del Món de Budapest”, afegeix.

Per la seva banda, Bosveld explica que la seva arribada al CN Terrassa ha de suposar un pas endavant en la seva carrera esportiva. “Crec que puc progressar com a jugadora en la lliga espanyola. El nivell waterpolístic és més alt aquí, així que, per a mi, suposa un repte”. La neerlandesa, que es trobarà amb la seva compatriota Nina Ten Broek, considera el club un dels referents de la lliga, de manera que espera una millora “tant en els entrenaments com en els partits”. Bosveld es descriu com una jugadora “àgil i dinàmica”. “Penso que la meva millor arma és l’u contra u, ja sigui per aconseguir una bona posició en atac o bé per excloure la meva defensora”.

Fleurien Bosveld va néixer el 19 de febrer de 1998 a Velp (Països Baixos). Va iniciar-se com a jugadora al PFC Rheden, club on van jugar també la seva mare i el seu pare. Vuit anys després, el 2012, i ja com a internacional en categories inferiors, va fitxar pel Polar Bears Ede, de Divisió d’Honor, on ha militat deu temporades i ha aconseguit sis títols, tres lligues, dues copes i una Supercopa.

Bosveld també té una trajectòria brillant amb la selecció nacional. Va proclamar-se campiona d’Europa sub’19 a La Haia l’any 2016, una fita molt especial per a ella en celebrar-se al seu país. Un any després, va assolir el bronze en el Campionat del Món sub’20 que va celebrar-se a Volos (Grècia). Recentment, va aconseguir la seva primera medalla amb la selecció absoluta, d’or, en vèncer la final de la Fase Europea de la Lliga Mundial que va tenir lloc a Tenerife. Malauradament, va trencar-se un dit just abans del Campionat del Món de Budapest, de manera que no va poder formar part de la selecció que s’ha penjat la medalla de bronze en aquesta competició.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El CN Terrassa fitxa la neerlandesa Fleurien Bosveld
To Top