Publicitat
Esports

Argentina ja està entre les quatre millors del món

Un gol de Victoria Granatto en el darrer quart ha decidit el partit

Una jugada del partit entre Argentina i Anglaterra / Alberto Tallón

Argentina s’ha classificat aquest dimecres per a les semifinals de la Copa del Món femenina de hockey, després de derrotar Anglaterra per 1 a 0 en els quarts de final a l’Estadi Olímpic de Terrassa, que ha registrat una gran entrada amb molta presència de seguidors argentins. Un gol de Victòria Granatto en el minut 47 ha decidit un partit en el qual les sud-americanes han exercit un major domini encara que en els darrers instants han patit per assegurar-se la victòria. Argentina s’enfrontarà a Alemanya en les semifinals del dissabte.

FOTOS | Argentina es classifica per les semifinals del Mundial de Hockey de Terrassa

La personalitat dels dos equips ha quedat demostrada en el primer quart, amb una selecció Argentina que ha aparegut en el partit amb un esquema molt més decidit que el seu rival i demostrant la seva ambició i la seva jerarquia en el terreny de joc. Malgrat això, el conjunt anglès ha defensat amb ordre, ben situat per contenir l’ambició del seu rival. La seva feina en aquest sentit ha estat magnífica, sense deixar que les argentines juguessin amb comoditat. Tots els intents del conjunt sud-americà s’han estavellat contra el bon esquema defensiu del seu rival. Només una acció en el minut 7 de María Granatto ha generat un cert perill a l’àrea britànica.

La tònica del partit s’ha mantingut en el segon període. El conjunt de Fernando Ferrara ha acumulat minuts de possessió, accions en camp contrari i major dinamisme ofensiu que Anglaterra. Però sense traduir aquest escenari en situacions de perill, davant una selecció anglesa esforçada en la feina defensiva, amb un ordre extrem en tots els sentits, encara que sense capacitat per arribar a l’àrea rival. S’ha arribat al descans amb empat a zero, gairebé sense oportunitats de gol per part dels dos equips i sense cap penal córner en cap de les dues àrees.

El respecte mutu dels dos equips ha desaparegut després del descans, exigides les dues seleccions a assumir majors riscos. Una ocasió d’Agustina Albertarrio en el minut 33 i la posterior resposta anglesa mitjançant Hamilton han pogut alterar l’empat inicial. En el minut 43, Maria Granatto ha protagonitzat una nova acció de molt mèrit que no ha pogut culminar.

Argentina ha accelerat en el darrer quart. Amb un joc de major atreviment, ha trobat el premi del gol en el minut 47, en una bola que Victoria Granatto ha rematat dins de l’àrea i que ha suposat l’1 a 0. La festa a l’Estadi Olímpic s’ha desfermat entre la nombrosa afició argentina. Però encara ha hagut temps pel patiment en el tram final en dues ocasions en les quals les intervencions de la portera Belén Succi han estat determinants. Primer rebutjant un penal córner d’Ansley i a 7 segons del final aturant una rematada amb segell de gol de Hamilton.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Argentina ja està entre les quatre millors del món
To Top